Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Grčke Diakofotakisom!
Stefanović je, takođe, izrazio očekivanje da će saradnja u oblasti odbrane dostići nivo sveukupnih odnosa dve zemlje i istakao da je važno da vojna saradnja prati ubrzani tempo ekonomske i političke saradnje dveju zemalja, Foto: Ministarstvo odbrane

dobra saradnja

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Grčke Diakofotakisom!

Ministar odbrane istakao je i da očekuje da u ovoj godini, u zavisnosti od epidemiološke situacije, bude realizovana poseta ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Grčke Jorgosom Diakofotakisom.

Ministar odbrane istakao je, na početku sastanka, tradicionalno dobre i prijateljske odnose dveju zemalja. On je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije.

Stefanović je, takođe, izrazio očekivanje da će saradnja u oblasti odbrane dostići nivo sveukupnih odnosa dve zemlje i istakao da je važno da vojna saradnja prati ubrzani tempo ekonomske i političke saradnje dveju zemalja. On je naglasio opredeljenje za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane uvažavajući obostrani interes, posebno kada je u pitanju vojno-vojna saradnja, realizacija zajedničkih vojnih vežbi, kao i vojnoekonomska saradnja.

Sastanak u Ministarstvu odbrane
foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane istakao je i da očekuje da u ovoj godini, u zavisnosti od epidemiološke situacije, bude realizovana poseta ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji.

Ambasador Diakofotakis naglasio je da postoje značajni potencijali za kvalitativno unapređenje svih oblasti saradnje, dok je vojno-vojnu saradnju moguće intenzivirati ne samo na bilateralnom već i na multilateralnom planu.

Sastanak u Ministarstvu odbrane
foto: Ministarstvo odbrane

Imajući u vidu aktuelno razmatranje ideje o obaveznom služenju vojnog roka u Srbiji, on je predložio i razmenu iskustava u toj oblasti, s obzirom da on u Grčkoj postoji i da će od maja 2021. godine biti produžen sa devet meseci na godinu dana.

Ambasador Diakofotakis istakao je i podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija i angažovanju pod okriljem Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, poput učešća u borbenoj grupi HELBROC, kao i učešću u multinacionalnim operacijama.

Bonus video:

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.