NASTAVLJA SE BITNA SEDNICA: Poslanici danas o amandmanima na budžet
Skupština Srbije, ilustracija, Foto: Nenad Petrović

NASTAVLJAJU RASPRAVU

NASTAVLJA SE BITNA SEDNICA: Poslanici danas o amandmanima na budžet

Skupština je sinoć završila raspravu o Predlogu zakona o završnom računu budžeta Srbije za 2019. godinu, izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije danas će nastaviti raspravu po amandmanima na predlog budžeta za 2021. godinu.

Skupština je sinoć završila raspravu o Predlogu zakona o završnom računu budžeta Srbije za 2019. godinu, izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu i izmenama i dopunama Zakona o javnom dugu.

Jučerašnjoj raspravi u parlamentu prisustvovala je i premijerka Ana Brnabić koja je izjavila da je budžetom za 2021. planirano nikad više sredstava za kapitalne investicije, uprkos krizi izazvanoj epidemijom korona virusa.

"Želimo da nastavimo našu ekonomsku dinamiku i želimo da tim projektima olakšamo i podignemo kvalitet života građana", rekla je Brnabić.

Raspravi je prisustvovao i ministar finansija Siniša Mali koji je kazao da je ovo prvi put da Skupština Srbije, uz predloženi budžet za 2021. godinu, paralelno razmatra i završni račun budžeta za 2019. godinu.

On je podsetio da je parlament prošle godine usvojio 18 završnih računa budžeta za prethodnih 18 godina.

Predlog budžet za 2021. godinu predviđa ukupne prihode od 1.336 milijardi dinara, što je povećanje od 3,5 odsto u odnosu na rebalans budžeta iz 2020, kao i ukupne rashode i izdatke od 1.514 milijardi dinara, što je smanjenje od skoro 15 odsto u odnosu na rebalans budžeta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.