NASTAVLJA SE SUKOB U DEMOKRATSKOJ STRANCI! LEČIĆ: Lutovac je bivši lider! Lutovac: Lečić je falsifikator!
Branislav Lečić, Foto: Marina Lopičić

AGONIJA

NASTAVLJA SE SUKOB U DEMOKRATSKOJ STRANCI! LEČIĆ: Lutovac je bivši lider! Lutovac: Lečić je falsifikator!

Komentarišući ove navode, analitičar Branko Radun ocenjuje da sve što se dešava u DS prerasta u agoniju

Objavljeno:

Lečić i deo stranke koji ga podržava uputili su Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave zahtev i prateću dokumentaciju kako bi što pre doneli odluku ko je zakoniti lider. Lutovac, na drugoj strani, ovaj potez ocenjuje kao pokušaj da se izigraju zakon i volja članova DS.

- S obzirom na to da su dokumenti koje je Lečić dostavio običan falsifikat, ministarstvo će imati lak posao. Taj zahtev mora biti odbačen. Osim što je dokumentacija falsifikovana, ona je i nepotpuna. Ako ministarka Obradović ne može da odluči po njihovom zahtevu jer nema činjenica na osnovu kojih bi odlučila, onda je jasno da prijavu treba odbaciti - naglašava Lutovac.

Branislav Lečić na drugoj strani, međutim, ističe da ne odustaje od svog plana i najavljuje početak delovanja stranke.

- Za mene je glasao veliki broj demokrata. Sve je urađeno po propisima i sad se traži izjašnjavanje nekakvog bivšeg predsednika koje traži ministarstvo koje je dužno samo da ozvaniči demokratski proces. Kakve veze sa bilo čim ima bivši predsednik, koji je odbio da učestvuje na izborima, jer zna da bi izgubio?! DS koji ja vodim više ništa neće da čeka i kreće u političko delovanje - najavljuje Lečić.

Komentarišući ove navode, analitičar Branko Radun ocenjuje da sve što se dešava u DS prerasta u agoniju.

- Bez obzira na to kakva bude odluka državnih organa, jasno je da je ovo poslednji čin propadanja Demokratske stranke. Dve struje se bore za pečat jer je samo to ostalo od DS, nekada jake stranke čiji članovi bili istaknuti pisci, filozofi i mislioci. Ova 'španska sapunica' oteraće od DS i ono malo simpatizera koji su ostali - naglašava Radun.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Informer.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.