SIMONOVIĆ I JUTKA JOŠ NISU SMENJENI SA SVOJIH FUNKCIJA! Ovo je RAZLOG zbog koga su i dalje na POLOŽAJU
SIMONOVIĆ I JUTKA JOŠ NISU SMENJENI SA SVOJIH FUNKCIJA, Foto: Marina Lopičić, Printscreen/Youtube

UPRKOS TEŠKIM OPTUŽBAMA

SIMONOVIĆ I JUTKA JOŠ NISU SMENJENI SA SVOJIH FUNKCIJA! Ovo je RAZLOG zbog koga su i dalje na POLOŽAJU

Šta treba da se desi da političari s teškom hipotekom konačno budu zamenjeni

Objavljeno:

Nakon informcija da je predsednik Gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović i dalje na svojoj funkciji, kao i da je danas pušten iz pritvora, deo javnosti u Srbiji je iskazao svoje nezadovoljstvo.

Simonović se sumnjiči da je naručio ubistvo novinara portala "Žig", kao i da je u pritvoru bio zbog "izazivanja opšte opasnosti".

Takođe, nakon brojnih afera, Milutin Jeličić Jutka, predsednik Opštine Brus još uvek nije podneo ostavku, sem u medijima.

Podsećamo, Jutka koga je sedam žena optužilo za seksualno uznemiravanje, ophodio se prema svojim žrtvama kao da su njegovo vlasništvo.

Zlodela koja im je činio izašla su na videlo tek nakon što je njegova bivša sekretarica Marija Lukić javno objavila lascivne poruke koje joj je slao. Za dve godine, koliko je bila zaposlena u Opštini Brus, čiji je on dogododišnji predsednik, poslao joj je preko 15.000 poruka.

foto: N1printscreen

Pakao koji je preživela, Marija je rešila da javno obelodani, onog trenutka kad je shvatila da protiv lokalnog šerifa više ne može da se bori sama. Tad se saznalo da Jutka nije samo od nje tražio seks.

Kako je, dakle, moguće da dvojica funkcionera s toliko putera na glavi i dalje obavljaju svoje funkcije?

Povodom ovih navoda, kontaktirali smo Branka Ružića, ministra državne uprave i lokalne samouprave, člana Glavnog odbora SPS. On za Espreso objašnjava da do smene svakog lokalnog funkcionera može doći u tri slučaja:

- Prvi je smrt, drugi ostavka, a treći izglasavanje nepoverenja od strane lokalnog parlamenta. Zakon je ovde jasan: izvršna vlast ne može da se meša u rad skupština na lokalu. Uostalom, istraga protiv njih dvojice se još uvek vodi. Sačekajmo presude pre konačnih ocena - poručuje Ružić.

Potpredsednica SNS Marija Obradović kaže za naš portal da je u pitanju proceduralna stvar.

- Tehnička rutina zahteva vreme uobičajeno predviđeno u sličnim situacijama. Politička odluka je doneta, nema povlačenja. Nema prostora za širenje lažnih vesti ili sumnje da će oni proći bez sankcija, ako se dokaže da snose odgovornost - ističe naša sagovornica i dodaje:

- To su dva slučaja među kojima nema sličnosti i ne treba ih povezivati, niti tražiti paralelu, ali ni prebacivati krivicu na ceo SNS za koju je pojedinac osumnjičen.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević kaže za Espreso da je u pitanju zakonski postupak kao takav.

- Dok skupštine opština ne usvoje ostavke i izaberu nove predsednike opština, oni ne mogu da se smene. Takav je zakonski postupak. Očekujem da će se sve to brzo i formalno sprovesti - najavljuje Vučević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.