PRVI ČOVEK GROCKE KOJI JE NARUČIO UBISTVO NOVINARA IZAŠAO IZ ZATVORA! Svi su gledali u ono što je nosio u ruci
PRVI ČOVEK GROCKE KOJI JE NARUČIO UBISTVO NOVINARA IZAŠAO JE IZ ZATVORA!, Foto: Printscreen/N1

na slobodi

PRVI ČOVEK GROCKE KOJI JE NARUČIO UBISTVO NOVINARA IZAŠAO IZ ZATVORA! Svi su gledali u ono što je nosio u ruci

Uhapšen je 25. januara

Objavljeno: 11:20h

Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka, osumnjičen da je naložio paljenje kuće novinara "Žig info-a" Milana Jovanovića, pušten je danas oko 10.35 iz pritvora na slobodu, pišu mediji.

Simonović je od danas na slobodi jer su istekli razlozi zbog kojih mu je određen pritvor - a to je da ne bi uticao na svedoke u postupku. On je izašao iz pritvora, a prema prvim fotografijama prvog čoveka Grocke moglo se videti da je u rukama nosio crni džak, sa svojim ličnim stvarima.

Poslednji svedok, saslušan je juče u Drugom osnovnom tužilaštvu, nakon čega su se izgubili razlozi za pritvor. Samim tim, Simonović je pušten na slobodu dok čeka eventnualno podizanje optužnice.

Ono što je posebno interesantno, jeste da je Drugi osnovni sud odbio predlog tužilaštva da Simnonoviću bude određen pritvor zbog bojazni da ne ponovi krivično delo, iako je tužilaštvo više puta navelo više razloga zbog kojih bi predsednik opštine Grocka to mogao da učini.

I sam Milan Jovanović, napadnuti novinar, ogorčen je zbog ove odluke, a puštanje Simonovića na slobodu ga posebno uznemirava i plaši.

- Uopšte se ne osećam bezbedno jer nalogodavac izlazi iz pritvora. Sud je odbio žalbu tužioca o njegovom zadržavanju zbog bojazni da ne ponovi delo, da ne pokuša opet da me napadne. Međutim, sada, sud mu je uprkos tome, uprkos molbi tužilaštva, omogućio da me četvrti put napadne, da me ubije - u strahu je Milan Jovanović.

Prema njegovim rečima, Simonović će ukoliko on bude ponovo napadnut, dobiti još jednog saučesnika, a to je Sud.

Simonović je osumnjičen da je naložio podmetanje požara kod kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića 12. decembra prošle godine.

Uhapšen je 25. januara, a mesec rana ranije bili su uhapšeni i izvršilac Aleksandar Marinković, organizator paljenja požara Igor Novaković i pomagačica Bojana Cvetković Šijački.

Na saslušanju u Tužilaštvu, Simonović je negirao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči, a to je "izazivanje opšte opasnosti u podstrekavanju".

Bojana Cvetković Šijacki zaključila je sporazum sa tužilaštvom na osnovu kojeg je osudjena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače i član Glavnog odbora SNS-a.

U noći izmedju 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.