PROBAO JE DA ME OBLJUBI, A SVE JE TO GLEDALA NJEGOVA SESTRA I NIJE REAGOVALA Jutkina žrtva završila na psihijatriji
Snežana Bojić je je još jedna Jutkina žrtva, Foto: Filip Plavčić

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO

PROBAO JE DA ME OBLJUBI, A SVE JE TO GLEDALA NJEGOVA SESTRA I NIJE REAGOVALA Jutkina žrtva završila na psihijatriji

Slao mi je poruke tipa: "cmok", "bibliotekarče, vredna si, radna si", a na kraju je prešao i na konkretne radnje, priča samo za naš portal Snežana Bojić, najnovija žrtva seksualnog predatora iz Brusa

Objavljeno: 07:54h
Milica Božinović

Bahati predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, seksualno je uznemiravao više žena. Ispovesti njegovih žrtava su objavljene, a pravda će čini se, biti zadovoljena samo u slučaju njegove bivše sekretarice Marije Lukić.

Ekipa Espresa je tokom posete Brusu razgovarala i sa Snežanom Bojić, koja je takođe na svojoj koži osetila polno uznemiravanje od strane Jeličića.

Pogledajte njenu ispovest:

Naime, Snežana je u razgovoru za naš portal otkrila kako se upoznala sa Jeličićem, na koji način je dobila posao i kako se Jutka prema njoj ophodio.

- Suviše mi je bolno da bih pričala o tome što se dešavalo između Milutina Jeličića i mene, ali mogu da kažem da su se dešavale velike vulgarnosti, što nije bilo primereno ni čoveku kao predsedniku opštine, ni meni kao zaposlenoj osobi i devojci koja je završila fakultet - kaže Marija i dodaje da su Milutin Jeličić Jutka i njen otac drugovi još iz školskih dana.

- Poznaju se od malih nogu. Zaposlenje sam dobila tako što je moj otac otišao u kabinet predsednika da ga zamoli da me zaposli, pošto u to vreme nisam imala posao i mnogo sam se sekirala, i pitao ga je da li je moguće da im on to obezbedi, na račun toga što se poznaje s mojim ocem dugi niz godina i zna mene od malena. Zaposlio me je u biblioteci. Radila sam od 1. juna do 31. avgusta 2017. godine, a u avgustu se završio moj angažman.

foto: Filip Plavčić

Prema Snežaninim rečima, njen angažman završio se onog trenutka kad je odbila da ima bilo šta s Jeličićem. Naša sagovornica rekla je i da ju je on posećivao na njenom radnom mestu i da ono što je prilikom tih susreta govorio, za nju nije imalo nikakvog smisla.

- Viđala sam ga, posećivao me je, to su bili razgovori vezani za posao, međutim, bilo je i nekih tema koje meni nisu bile jasne. Pričao je o poslu, da ću da se zaposlim, da ću da dobijem stan, što je bilo nelogično, jer sam tek sam počela da radim, a on mi je spominjao da mogu da dobijem stan nakon izvesnog vremena.

Baš kao i Mariji Lukić, Jeličić je i Snežani slao lascivne poruke.

- Slao mi je poruke tipa: "cmok", "bibliotekarče, vredna si, radna si", i tako. Bila sam seksualno uznemirena, kad mi je prišao, zagrlio me oko ruku i pokušao da me poljubi u usta. Tad je s nama bila njegova sestra od strica, Nataša Jeličić. Ona je samo klimnula glavom, da on to može da uradi. Ja sam ostala zaprepašćena. Dešavalo se i kasnije da je probao da me poljubi, međutim sve je to kulminiralo, da sam morala da ga prijavim, nisam mogla da se nosim s tim.

Nažalost, Snežana je zbog svega što je preživela od strane seksualnog predatora završila u psihijatrijskoj ustanovi, gde je provela deset dana.

Kako kaže, na sve načine je pokušavala da ga odgurne od sebe, a odlučila je da Jeličića prijavi nakon što je Marija Lukić javno istupila sa svim.

- Rekla sam mu da se skloni od mene, da pomeri ruke... Bilo je toliko vulgarosti, da ne mogu svega da se setim. Nismo bili sigurni kao porodica da li da prijavimo ili ne, a tek pošto je Marija Lukić izašla sa svojom prijavom u javnost, ja sam se sa svojim roditeljima opredelila za to.

foto: Filip Plavčić

S obzirom na to da je jedino Marija Lukić išla do kraja, to jest do suda, Snežana će biti jedan od njenih svedoka.

- Nije mi svejedno što je Tužilaštvo odbacilo moju prijavu, mislim da sam imala osnova da optužnica s moje strane takođe bude podignuta. Na narednom suđenju ću biti svedok i pripremam se za taj dan. Nemam šta da krijem, istina je samo jedna - objašnjava ona i dodaje:

- Volela bih da bude kažnjen i da njegov slučaj bude kao pouka. Šta se dešavalo s nama ženama i da se to nikad više ne ponovi. A što se tiče zaposlenja, volela bih da se zaposlim, jer ja sam se zato i školovala, da radim u biblioteci.

Za kraj, Snežana je poručila da ona i ostale žene koje su bile Jeličićeve žrtve nemaju šta da kriju.

- Posle svega osećam se dobro. Veselija sam, malo se osećam više kuražno i jedva čekam to suđenje. Mi ćemo samo reći istinu i nećemo ništa skriti - zaključila je ona.

Podsetimo, Jutka se prvi put pojavio na sudu na ročištu 5. februara i tada je negirao sve optužbe. Sledeće ročište zakazano je za 10. april kada bi kao svedoci trebalo da se pojave i ostale žene koje je Jeličić uznemiravao, uključujući i Snežanu Bojić.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Mina Kus


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.