"TROMESEČNO DETE RANJENO, DEČAK I DEVOJČICA SU MRTVI": Najnoviji Čankov izveštaj iz Ukrajine! (FOTO)
Nenad Čanak, Foto: Printscreen/twitter/@XXLTulip

ponovo izveštava

"TROMESEČNO DETE RANJENO, DEČAK I DEVOJČICA SU MRTVI": Najnoviji Čankov izveštaj iz Ukrajine! (FOTO)

On je i na zgradi Lige Socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu pre puta istakao ukrajinsku zastavu

Objavljeno:

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak u Ukrajinu je stigao 10. juna, a prva lokacija je bio Kijev. U toku jučerašnjeg dana obišao je Harkov, a prizorom koji je tamo zatekao bio je zgranut. Po njegovim rečima, sve je bilo pusto, samo su ruševine ostale.

Na svom Tviter nalogu danas je ponovo podelio fotografiju iz Harkova, na ovaj način izveštava pratioce o stanju u Ukrajini.

- Kharkiv je juče raketiran, poginula 35 godina stara žena, a njeno tromesečno dete ranjeno. U Malinovki stradao 11 godina star dečak i 17 godina stara devojka. Bili smo tamo sat vremena pre toga. Putinovci nastavljaju sa terorom civilnog stanovništva.

Juče je objavio i video opustošenog Harkova, utisak je da je stvarno postao grad duhova. Od svega ostale su samo ruševine i ponegde neki stanovnik.

- Deo Kharkiva, Saltivka. Isključivo stambeni objekti, dve škole i klinički centar. Još se ne zna broj poginulih jer su pod ruševinama. Pre rata 450.000 stanovnika. Sada jedva da ima ikoga. Ruska vojska uništava sve pred sobom. Ne osvaja, ne oslobađa, jednostavno uništava.

Podsetimo, još ranije je Nenad Čanak izjavio da Srbija mora „snažno podržati“ nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine, posle odluke Moskve da prizna nezavisnost dve samoproglašene republike na istoku te zemlje.

Čanak je u pisanoj izjavi ocenio da slanje ruskih trupa na teritoriju Ukrajine znači „otvorenu objavu rata i izaziva niz tragedija za koje će odgovornost na kraju morati da snosi rusko rukovodstvo“.

1 / 8 Foto: Printscreen Pink

„Ovim činom agresije, u punom svetlu je pokazano i sve licemerje ruskog rukovodstva, koje godinama, navodno, brani teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova, a sada brutalno narušava teritorijalni integritet susednih država Ukrajine i Gruzije čineći upravo ono siledžijstvo za koje već godinama optužuje druge“, naveo je Čanak a prenela LSV.

Dodao je da je postupanje „totalitarnog vođe“ Rusije Vladimira Putina „nedopustivo i protivno međunarodnom pravu“.

On je i na zgradi Lige Socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu pre puta istakao ukrajinsku zastavu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.