ČANAK STIGAO U UKRAJINU DA BI IZ PRVE RUKE VIDEO KAKVO JE STANJE: Uskoro će se obratiti MEDIJIMA iz KIJEVA! (FOTO)
Čanak, Foto: N Babic, Printscreen

POZIVA SRBIJU DA PRUŽI PODRŠKU UKRAJINCIMA

ČANAK STIGAO U UKRAJINU DA BI IZ PRVE RUKE VIDEO KAKVO JE STANJE: Uskoro će se obratiti MEDIJIMA iz KIJEVA! (FOTO)

Čanak će se, kako je najavljeno, uskoro obratiti medijima sa prvim informacijama iz Ukrajine...

Objavljeno: 10:44h

"Stigli" - napisao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak na svom Tviter nalogu gde je objavio i fotografiju iz Kijeva.

Mnogi korisnici ostavili su komentare ispod objave. Bilo je i onih koji su osudili Čankov potez, ali i onih koji su ga podržali:

Čanak je juče zajedno sa bliskim saradnicima prešao ukrajinsku granicu, a namera mu je da se iz prve ruke uveri kakva je stvarno situacija u toj zemlji u kojoj više od tri meseca bukti rat.

Čanak će se, kako je najavljeno, uskoro obratiti medijima sa prvim informacijama iz Ukrajine.

Prva destinacija, kako navode u LSV, biće Kijev, a plan mu je da poseti i ratom zahvaćena područja, da razgovara sa ljudima i lično se uveri šta se tamo događa, a ne da se sa stvarnim stanjem upoznaje iz medija.

1 / 6 Foto: Beta/Dragan Gojić, Printscreen

Podsetimo, još ranije je Nenad Čanak izjavio da Srbija mora „snažno podržati“ nezavisnost i teritorijalni integritet Ukrajine, posle odluke Moskve da prizna nezavisnost dve samoproglašene republike na istoku te zemlje.

Čanak je u pisanoj izjavi ocenio da slanje ruskih trupa na teritoriju Ukrajine znači „otvorenu objavu rata i izaziva niz tragedija za koje će odgovornost na kraju morati da snosi rusko rukovodstvo“.

„Ovim činom agresije, u punom svetlu je pokazano i sve licemerje ruskog rukovodstva, koje godinama, navodno, brani teritorijalni integritet Srbije po pitanju Kosova, a sada brutalno narušava teritorijalni integritet susednih država Ukrajine i Gruzije čineći upravo ono siledžijstvo za koje već godinama optužuje druge“, naveo je Čanak a prenela LSV.

Dodao je da je postupanje „totalitarnog vođe“ Rusije Vladimira Putina „nedopustivo i protivno međunarodnom pravu“.

On je i na zgradi Lige Socijaldemokrata Vojvodine u Novom Sadu istakao ukrajinsku zastavu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.