POJAVIO SE NOVI LAŽNI NON PEJPER! Lansirali ga KOSOVSKI MEDIJI, oglasio se i nemački ambasador
Lažni non pejper, Foto: Koha ditore

PREVARA

POJAVIO SE NOVI LAŽNI NON PEJPER! Lansirali ga KOSOVSKI MEDIJI, oglasio se i nemački ambasador

On je dodao da Nemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i njenog specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka

Objavljeno: 09:48h

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode negirao je danas da Berlin stoji iza takozvanog "non pejpera" po kome će se Beograd i Priština međusobno priznati i tu vest nazvao lažnom.

Rode je tako reagovao na svom Tviteru na pisanje Kohe da je imala uvid u taj nezvanični dokument, koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska.

"Takozvani nemačko-francuski non pejper, koji je objavila Koha ditore je lažna vest. Možda takav dokument postoji, ali sigurno nije nemačko-francuski", rekao je nemački ambasador.

On je dodao da Nemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i njenog specijalnog izaslanika Miroslava Lajčaka.

Prištinska Koha navela je da je sinoć primila nezvanični dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska i koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

U "non-pejperu" se navodi da bi bio stvoren autonomni okrug severno Kosovo, a da bi Srpska pravoslavna crkva imala privilegovan status, dok bi Beograd bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.