OSUMNJIČENI DA SU TERALI INVALIDA NA PROSJAČENJE PUŠTENI NA SLOBODU! Na raskrsnicama u Bg-u zarađivali 100 € dnevno
Hapšenje osumnjičenog, Foto: MUP

akcija policije

OSUMNJIČENI DA SU TERALI INVALIDA NA PROSJAČENJE PUŠTENI NA SLOBODU! Na raskrsnicama u Bg-u zarađivali 100 € dnevno

On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra

Objavljeno:

Osumnjičeni za trgovinu ljudima S. J. (50), njegov sin S. J. (25) i sinovljeva nevenčana supruge Ž. M. (25) koji su optuženi da su sedam godina terali invalida da prosi za njih, od juče su prema odluci Apelacionog suda u Beogradu pušteni da se brane sa slobode, potvrđeno je za medije.

- Pritvor je ukinut S. J. (25) i Ž. M. (25) , dok je S. J. i dalje u pritvoru - kaže naš sagovornik iz Apelacionog suda.

Prema informacija, Više javno tužilaštvo podiglo je 29. decembra optužnica za troje uhapšenih.

- Optužnica za moje klijente je tri puta menjana i prema njoj stavlja im se po dva krivična dela trgovine ljudima izvršena u grupu. Apelacioni sud u Beogradu juče je usvojio žalbu na rešenje o pritvoru mojih klijenata i preinačio rešenje tako što je okrivljenima ukinupo pritvor- kaže za advokat Slavka Babić za Telegraf. rs.

Podsećanja radi, u oktobru prošle godine policija je privela S. J. , njegovog sina i snahu zbog osnovane sumnje da su kao članovi kriminalne grupe u periodu od decembra 2014. do oktobra 2021. godine, na teritoriji Srbije, koristili teške životne prilike četrdesetdvogodišnje osobe sa invaliditetom i eksploatisali ga tako što su ga terali na prosjačenje, govoreći mu da kao član porodice treba da joj doprinosi.

On je bio u obavezi da, bez obzira na vremenske prilike, prosi na raskrsnicama u Beogradu šest dana u nedelji i dnevno preda osumnjičenima minimum 100 evra.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.