"UČILA ME KAKO DA JE SAHRANIM"! Strašna ispovest ćerke Srpkinje koju je suprug ubio u Beču, stalno je trpela batine
Policija, Foto: Profimedia

jezivo

"UČILA ME KAKO DA JE SAHRANIM"! Strašna ispovest ćerke Srpkinje koju je suprug ubio u Beču, stalno je trpela batine

Marija M. ubijena je samo nekoliko stotina metara od stana svojih roditelja

Objavljeno:

– Sumnjali smo da zet zlostavlja našu ćerku. Kad je pokušao da ubije svog tasta, ćerka ga je ostavila, ali mu se vratila. Verovala je da nema hrabrosti da je ubije.

Ovim potresnim rečima počinju svoju ispovest državljani Srbije, Slobodanka M. i njen suprug Borivoje, majka i otac medicinske sestre Marije M. (35), koju je nevenčani suprug Albert L. (42) brutalno ubio 29. aprila hitcima iz pištolja, u njihovom stanu u Beču u Austriji. Naime, nedavno je pred austrijskim sudom počelo suđenje za ovaj svirepi zločin, a žrtvini roditelji su za portal “Krone” ispričali da osećaju beskrajnu patnju za ćerkom, kao i da osećaju mržnju prema zetu.

– Smrt ćerke nam je uništila život! Mržimo ga! Uvek su u meni, te mučne misli, svakog dana, svake noći: “Da li sam mogao nekako da sprečim taj čin?” – kaže žrtvin otac za “Krone”.

Porodica pokojne Marije sumnjala je da je partner redovno zlostavljao i psihički i fizički.

– Toliko smo je često pitali o njenoj nevolji, ali nikada nije razgovarala s nama o tome. Čak ni nakon što je Albert pokušao da ubije Borivoja, nekoliko nedelja pre nego što je nju ubio. Metak koji je ispalio promašio je Marijinog oca, a to je bio okidač zbog kog ga je ostavila – priča žrtvina majka i dodaje da se čitava porodica doselila iz Srbije u Austriju kako bi pronašli bolji život.

Nesrećni roditelji dodaju da je Albert L. pretio Mariji da će ubiti i nju i njene roditelje i braću.

– Odlučili smo da ga i tada ne prijavimo policiji. Plašili smo se da bi kratko bio u pritvoru, a onda bi izašao i stvarno nas ubio – kažu žrtvini roditelji i dodaju da su tada ponudili ćerki da s decom skloni kod njih, ali je ona to odbila.

Marija M. ubijena je samo nekoliko stotina metara od stana svojih roditelja.

– Albert L. je krasio naslovne strane austrijskih novina i 2018, zbog nepristojnih poruka koje je slao Sigi Maurer, predsednici kluba Zelenih. Takođe, u mladosti je često bio u zatvoru zbog razbojništva, krađa, opasnih pretnji, prinude i nanošenje povreda – kažu žrtvini roditelji:

– Svi smo odavno znali da je opasno. Ne možemo da se nosimo s tragedijom. Razjeda nas osećaj da joj nismo pomogli, a ona je odmalena želela da pomaže drugima, bila je tako posebna i dobra osoba. Uz dozvolu bake i deke za “Krone” je govorila i ćerka ubijene Srpkinje.

Ona je kroz suze izustila: “Mama je znala da će mlada umreti”.

– Učila me je kako da organizujem njenu sahranu od moje desete godine. Svi bi trebalo da nosimo šarenu odeću i sviramo njenu omiljenu pesmu “Život je prelep” od Sare Konor, govorila mi je – ispričala je žrtvina ćerka i dodala da je često gledala kako otac tuče majku.

– Pretio je mami ubistvom. Plašila sam se kad dođe kući pijan. Volela sam ga samo kad je bio dobar prema mojoj mami, bratu i meni. Pre nego što se moj brat rodio, mama mi je objasnila zašto će dobiti dete od mog tate – zato što je želela da ja, ako ona ne postoji više, imam bliskog rođaka. Da nisam sam na ovom svetu – dodala je devojčica.

Inače, devojčica i njen brat sada žive sa bakom i dekom.

– Želimo da deci damo snagu da krenu dalje. Moja ćerka će da živi kroz njih. Trudim se da im pomognem da se izbore s ovom teškom sudbinom – kaže Slobodnka M.

Suđenje

Roditelji ubijene žele da pogledaju u oči bivšeg zeta i da ga pitaju: “Zašto?”. –

Bićemo pristutni na suđenju i svi želimo da ga pogledamo u oči – kažu neutešni ljudi. Inače, Albert L. optužen je za teško ubistvo i preti mu doživotna robija, a za januar je zakazano ročište, na kome bi trebalo da iznese odbranu. Njegovi advokati su nedavno na pripremnom ročištu izjavili da je on u trenutku zločina bio pijan i da se ničega ne seća, kao i da “duboko žali zbog onoga što se dogodilo” – prenose austrijski mediji.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.