DA LI ĆE UKIDANJE PRITVORA MIKI ALEKSIĆU UTICATI NA POSTUPAK I DOKAZE? Advokat glumica otkrio!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Dado Đilas/News1

tok i ishod

DA LI ĆE UKIDANJE PRITVORA MIKI ALEKSIĆU UTICATI NA POSTUPAK I DOKAZE? Advokat glumica otkrio!

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar

Objavljeno:

Advokat Jugoslav Tintor, jedan od punomoćnika glumica koje su Miroslava Aleksića prijavile za silovanje i polno uzmeniravanje, smatra da odluka Apelacionog suda da mu se ukine pritvor nema uticaj na tok i ishod postupka niti može da promeni dokaze koji su protiv njega prikupljeni.

- Ne mogu da komentarišem razloge za ukidanje pitvora, ali je izvesno da je Apelaiconi sud procenio da je zamena pritvora kućnim pritvorom dovoljna za ostvarivanje cilja nesmetanog toka postupka, s obizrom da je on bio u pritvoru osam meseci - rekao je Tintor za Tanjug.

On je potvrdio da glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić nisu tražile isključenje javnosti sa suđenja i da će svedočiti javno na suđenju, ali da će biti pozvane tek pošto Aleksić kao okrivljeni iznese svoju odbranu.

Istakao je da je njegov fokus kao pumonomoćnika oštećenih da ovaj postupak pred sudom okonča pravosnažnom osuđujućom presudom kako bi se zadovoljila pravda.

- Pritvor je jedna od mera u postupku, kojom se obezbeđuje prisustvo okrivljenog i zamena pritvora kućnim pritvorom u tom smislu ne menja ništa i nema nikakav značaj - zaključio je Tintor.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (kućni pritvor uz nanogicu).

Ovom odlukom usvojena je žalba odbrane i preinačeno je rešenje Viseeg suda u Beogradu koji je Aleksiću produžio pritvor rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Portparol Apelacionog suda Mirjana Piljić kaže da je taj sud zaključio da mera pritvora više nije jedina moguća mera za sprečavanje opasnosti da će u slučaju puštanja na slobodu Aleksić u kratkom roku ponoviti krivično delo i da će doći do uznemirenja javnosti koje bi ugrozilo pravično vođenje krivičnog postupka.

- Po mišljenju Apelacionog suda ove opasnosti su takvog intenziteta da se mogu sprečiti merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor - naglasila je Piljić.

Aleksić je u pritvoru bio od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

U skladu sa zakonom ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo su se optužbama protiv njega pridružile Iva Ilinčić i druge devojke.

Bonus video:

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!
00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media