MIROSLAVU MIKI ALEKSIĆU NEOPHODNA OPERACIJA? Njegov branilac saopštio detalje, ZAPUŠENA MU JE VRATNA ARTERIJA
Mika Aleksić, Foto: Dado Đilas

TRENUTNO STANJE

MIROSLAVU MIKI ALEKSIĆU NEOPHODNA OPERACIJA? Njegov branilac saopštio detalje, ZAPUŠENA MU JE VRATNA ARTERIJA

Kako prenose mediji, njegov branilac Zoran Jakovljević kazao je da njegovo zdravstveno stanje nije dobro

Objavljeno: 13:27h

Reditelj Miroslav Aleksić, koji se nalazi u pritvoru zbog optužbi za silovanja i nedozvoljene polne radnje, najverovatnije će morati na operaciju.

Kako prenose mediji, njegov branilac Zoran Jakovljević kazao je da njegovo zdravstveno stanje nije dobro.

"Zapušena mu je vratna arterija više od 65 odsto, krv mu ne protiče u dovoljnoj meri do mozga i ne donosi dovoljno kiseonika. Zbog toga ima česte bolove u glavi, nesvestice i vrtoglavice. Pre 10-15 dana vodili su ga na preglede na Vojnomedicinsku akademiju i doktor je rekao da je neophodna operacija. Međutim, ja stičem utisak da zasada izbegavaju da ga operišu, jer se plaše da im ne umre na stolu tokom zahvata. Lekar na VMA mu je otvoreno rekao da to može da se desi, da tokom operacije dobije moždani udar", kazao je Jakovljević za "Novosti".

Jakovljević kaže da Aleksić uopšte ne priznaje da mu nije dobro i ne želi da prihvati da može da bude onemogućen da se suoči sa optužnicom i suđenjem.

"On jedva čeka da se u sudnici uhvati ukoštac sa svima njima. Ne želi da priča o zdravstvenim problemima i kao da ih ignoriše. Dostavljena mu je optužnica i treba da pripremimo odbranu. Tražio sam od sudskog veća da mu se u pritvor dostave dokazni predlozi i sad čekamo", istakao je branilac.

Aleksiću je početak suđenja zakazan za 1. oktobar u Višem sudu u Beogradu. Tada će biti održano pripremno ročište, koje je po pravilima zatvoreno za javnost. Na njemu tužilaštvo i odbrana treba da predlože dokaze i svedoke koje će izvesti tokom suđenja i da se optuženi reditelj izjasni o krivici.

Njega su dve devojke polaznice studija glume u školi "Stvar srca", čiji je vlasnik, optužile za silovanje 2012, 2013. i 2018. godine, a još pet devojaka za nedozvoljene polne radnje, koje su se dešavale kada su, kako su navele, pohađale časove. Sa tim optužbama u javnost su izašle glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić.

Aleksiću je Viši sud ponovo produžio pritvor za 60 dana zbog uznemirenja javnosti i da ne bi ponovio delo.

(Espreso / novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media