IVA I MILENA ĆE JAVNO SVEDOČITI PROTIV MIKE ALEKSIĆA: Advokat glumica otkrio detalje predstojećeg suđenja!
Miroslav Mika Aleksić, Foto: Printscreen/Youtube

1. OKTOBAR

IVA I MILENA ĆE JAVNO SVEDOČITI PROTIV MIKE ALEKSIĆA: Advokat glumica otkrio detalje predstojećeg suđenja!

Prema optužnici, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju

Objavljeno:

Miroslav Mika Aleksić optužen je za četiri silovanja, a o svojoj krivici izjasniće se 1. oktobra u Višem sudu.

Na pripremnom ročištu, Aleksić će dati odgovor na pitanja da li je razumeo optužnicu i da li priznaje krivicu koja mu se stavlja na teret. Kako će izgledati pripremno ročište, glavni pretres i suđenje objašnjava Jugoslav Tintor, advokat glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić.

"Na pripremnom ročištu biće predsednik veća suda, tužilac, optuženi sa braniocem i advokat oštećenih. Ovog puta nije potrebno prisustvo oštećenih devojaka. Aleksić će 1. oktobra biti upitan da li je razumeo optužnicu i da li se po svim njenim tačkama oseća krivim ili ne. Da ne dođe do zabune, on tada neće iznositi odbranu već na glavnom pretresu. Inače, na pripremnom ročištu tužilac ima pravo da kaže da li je došao do novih dokaza i da ih predoči. Na pripremnom ročištu iznose se sve nove dokazne radnje", objašnjava Tintor i dodaje da u skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost.

Prema optužnici, Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

"Milena Radulović i Iva Ilinčić odlučile su da njihovo svedočenje ne bude zatvoreno za javnost. Kao što su skupile snage i hrabrosti da o svemu već govore pred tužiocem, tako će govoriti i pred sudom. Naravno, sve ovo će ponovo biti stresno za žrtve jer ponovo proživljavaju strahotu koja ih je zadesila. Koliko sam obavešten, jedino će maloletna žrtva svedočiti iz posebne prostorije. Aleksićeva odbrana moći će normalno da joj postavlja pitanja. Za sve njih ponovno svedočenje biće mučno i predstavljaće teret, ali to je potrebno da bi se pravda zadovoljila. Te devojke pokazale su svoju hrabrost i spremnost da svedoče protiv Aleksića i daju snagu svima onima koji se nađu u istoj ili sličnoj situaciji", objašanjava Tintor.

Prema njegovim rečima i iskustvu koje ima u dugogodišnjoj praksi, misli da će suđenje Miroslavu Aleksiću trajati najmanje godinu i po dana.

"Ovo je jedan od složenijih predmeta. Mnogo je oštećenih", kaže Tintor. Ako se krivica dokaže, samozvanom profesoru glume preti do 15 godina zatvora.

Bonus video:

00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.