MIROSLAVU MIKI ALEKSIĆU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 60 DANA: Postoje dva razloga za to
O žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu, Foto: Dado Đilas/News1

POTVRĐENO

MIROSLAVU MIKI ALEKSIĆU PRODUŽEN PRITVOR ZA JOŠ 60 DANA: Postoje dva razloga za to

O žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu

Objavljeno: 14:37h

Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole.

Pritvor mu je produžen rešenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti, a na to rešenje njegova odbana je izjavila žalbu, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

O žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu. Aleksić je u pritvoru od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar. U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takode kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

(Espreso /Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media