UPRAVO OBJAVLJENO: Ponovo se oglasila Danijela Štajnfeld
Danijela Štajnfeld, Foto: printscreen

ODBAČENE OPTUŽBE

UPRAVO OBJAVLJENO: Ponovo se oglasila Danijela Štajnfeld

Danijela je dodala da je tužilaštvo nedeljama insitiralo da pristupi postupku

Objavljeno:

Glumica Danijela Štajnfeld, koja je optužila Branislava Lečića za silovanje, ističe za Danas da je preko svog advokata uložila prigovor na rešenje tužilaštva koje je odbacilo njene optužbe, piše Danas.

Prigovor je podnet Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je 13. jula da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Nakon što je tužilaštvo odustalo od njenih optužbi, Štajnfeld je izjavila da tužilaštvo kao da ne želi ili ne sme da vidi da ima više nego dovoljno dokaza da započne sudski postupak”, te dodala da postoje brojni svedoci, uključujući i žrtve, ali i materijalni dokazi koji potvrđuju njenu traumu izazvanu Lečićevim seksualnim nasiljem.

- Tužilac zna da ja nemam nijedan motiv da lažem ili izmišljam priče o tako strašnoj traumi, najstrašnijem napadu na moje ljudsko biće. Tužilac mi je, u vreme kada sam dostavila gomilu dokaznog materijala, čak i poručio da mi veruje. Ja moram da naglasim da ja nisam bila ta koja je inicirala ovaj postupak. Tužilaštvo je mene kontaktiralo posle medijskih objava o filmu "Zaceli Me".

Ona je dodala da je tužilaštvo nedeljama insitiralo da pristupi postupku.

- Ja sam odbijala, jer nisam smatrala da je moguće išta postići i da sudski postupak u Srbiji može da doprinese mom daljem ili boljem zaceljenju. Na moja odbijanja i rečenicu da mislim da naše pravosuđe nije struktuirano s ciljem da razume žrtvu, tužilac mi je rekao: “Danijela, niste fer”… Ja ne moram nikome ništa da dokazujem. Ja želim da žrtve imaju slobodu da prijave nasilje i da imaju pravo pomoći i podrške. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora da prestane. Zato ja neću stati - rekla je Štajnfeld.

S druge strane, advokatski tim Branislava Lečića je u saopštenju naveo da odbačaj krivične prijave doživljavaju kao čekanu pravdu.

Oni su dodali da postoje i drugi dokazi koji nepobitno ukazuju na činjenicu da Branisav Lečić sa navodima gđe Štajnfild nema ništa, i ti dokazi još uvek nisu prezentovani javnosti, ali jesu državnim organima.

Bonus video:

00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.