Da li će Lečić tužiti glumicu Danijelu Štajnfeld? Oglasio se i njegov ADVOKAT!
Branislav Lečić, Foto: ATA IMAGES

o novim odlukama

Da li će Lečić tužiti glumicu Danijelu Štajnfeld? Oglasio se i njegov ADVOKAT!

Branilac je ukazao da nije bilo osnova da je počinio krivično delo

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu za silovanje koju je glumica Danijela Štajnfeld podnela protiv glumca Branislava Lečića.

Lečićev advokat Čedomir Stojković kazao je za TV Prva da je odluka doneta ni prebrzo ni presporo, ali je istakao da je Lečiću naneta šteta moralna, ljudska...

"Svaki dan u kom se čekalo, za nas je bio predugačak, jer se šteta produbljivala. Bilo je komentara u medijima i reagovali smo na njih", kazao je Stojković gostujući na TV Prva.

On je naveo da neki ljudi zaključuju civilizovano na osnovu dokaza, a neki necivilizovano na osnovu utisaka.

Lečić je bio građanin prema kome se proveravala prijava, nije bio osumnjičen, kazao je Stojković.

Branilac je ukazao da nije bilo osnova da je počinio krivično delo.

Govoreći o audio snimku koji se pojavio svojevremeno, on je istakao da to nije bio jedini dokaz koji dokazuje nevinost.

"Nema osnova sumnje da je Lečić počinio krivično delo. To znači da je tužilaštvo tretiralo taj dokaz kao nevažeći", naveo je Stojković.

Govoreći o tužbi protiv Danijela Štajnfeld, on je istakao da je za to "prerano".

"Razmišljao je o tužbi protiv Danijele, to mu nije prioritet. Njemu je prioritet da ukaže da je nepravedno optužen. Da li će je pokrenuti, to nije bitno. Ono što je važno jeste da je navodno delo izvršeno kada nije mogao da ga izvrši Lečič, odnosno da je u to vreme glumio u predstavi i da je taj podatak dostupan svakome. Nakon što je dao izjavu,tpolicija je tražila da veštači njegov telefon", naveo je Stojković.

Na pitanje da li je bilo prepiske između njih dvoje, Stojković je kazao da je bilo, ali kada i u kom periodu, on je istakao da o tome "neće govoriti", već "kada dođe vreme za to".

"On (Lečić) ne želi da iznosi nikakve činjenice, sve dok nadležni ne završe svoj posao. Očekujemo da će to postati pravosnažno, tada ćemo odlučiti da li ćemo izaći u javnost sa podacima", naveo je Stojković.

Stojković smatra da je šteta naneta "stvarnim žrtvama silovanja", jer su se nadležni bavili istraživanjem lažnih prijava.

Govoreći da li će otkriti sadržaj prepiske kada se završi kompletan proces, on je naveo da "vrlo verovatno da hoće".

Podsećanja radi, advokat glumice, Božo Prelević je izjavio da će podneti žalbu, jer smatra da su na odluku presudni bili iskazi nekih visokih političara. Kako se dalje može razvijati ovaj slučaj, pitamo advokata Čedomira Stojkovića koji je zastupao Branislava Lečića.

Bonus video:

01:55

PRVI SNIMCI VELIKOG POŽARA NA DORĆOLU: Gori magacin u Luci Beograd, gust crni dim širi se gradom KURIR TV

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.