OTAC DEČAKA KOJI JE IMAO CRNU TAKU PREKO USTA U ŠOKU: Gledao sam Velju kao brata, radovao sam se njegovoj slobodi
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

horor

OTAC DEČAKA KOJI JE IMAO CRNU TAKU PREKO USTA U ŠOKU: Gledao sam Velju kao brata, radovao sam se njegovoj slobodi

On i dalje ima nadu da mu je sin živ i da je samo sklonjen negde, a ispričao je da je znao da se njegov sin druži sa Veljom Nevoljom

Objavljeno:

Mirko Gligorijević, otac Aleksandra Gligorijevića Pukija (34) iz Odžaka za koga se sumnja da ga je ubio Veljko Belivuk (36) zvani Velja nevolja i njegova kriminalna ekipa, danas je dao izjavu u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Mirku Gligorijeviću su u tužilaštvu pokazali sliku glave svog sina sa crnom trakom preko usta. Kako je ispričao, Aleksandar je bio živ na slici. Njegov DNK nije nađen, a otac je još pre 6-7 meseci dao svoj uzorak.

Gligorijeviću je na današnjem saslušanju pokazana fotografija njegovog sina, inače nekada bliskog prijatelja Velje Nevolje. Prema navodima naloga tužilaštva za proširenje istrage, Belivukov klan ubio je Gligorijevića "jer su saznali da je on planirao likvidaciju Velje Nevolje". Gligorijevićev otac kaže da mu danas niko nije rekao da mu je sin mrtav i da mu je to dalo nadu.

"Pokazali su mi njegovu sliku, sliku njegove glave do ramena, na kojoj je živ i ima zalepljenu traku preko usta. To mi daje nadu da je možda živ, da je negde sklonjen. Niko mi nije rekao da je mrtav, da je ubijen", rekao je vidno potresen muškarac.

On i dalje ima nadu da mu je sin živ i da je samo sklonjen negde, a ispričao je da je znao da se njegov sin druži sa Veljom Nevoljom.

"Sećam se da je se jako radovao kada je Velja oslobođen za prvo ubistvo. Pričao je tada da su bliski, da se druže. Bio je srećan da je njegov brat Velja oslobođen", rekao je nesrećni muškarac.

"Družili su se na stadionu jer je moj sin bio vođa navijača Partizana iz ovog kraja. Znao sam iz priče sina da je dobar sa njim. A opet, nije nam taj Belivuk nikada dolazio u kuću. Iskreno, ne znam da li je Aleksandru neko pretio, jer se s njim nisam video pre nego što je nestao", dodao je Mirko.

Kako je ispričao, ne zna šta je moglo da krene po zlu.

"Supruga mi ne jede tri dana. Inače Aleksandar ima ćerku od 13 godina, koja stalno pita za oca. Mi ne znamo šta još da kažemo, dete čita novine, vidi svašta. Nisam mogao sinu da zabranim da bude navijač, voleo je to. Poslednji puta sam ga video 3. maja, ali mi nije delovao zabrinuto. On nama o navijačima i tome nikad nije pričao. ipak, imam nadu da će se moj sin vratiti", rekao je nesrećni otac.

Aleksandrov otac u Tužilaštvu za organizovani kriminal se zadržao nešto više od dva sata, ali je rekao da je samo gledao fotografije.

"Nisu mi rekli da imaju trag da je Aleksandar ubijen", rekao je Mirko.

Aleksandar Gligorijević je, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen 16. juna prošle godine. Kako navodi tužilaštvo, Belivuk i Miljković došli su do saznanja da Gligorijević suparničkoj grupi odaje informacije o njihovom kretanju i da postoje planovi da ih usmrte pucajući iz snajpera.

Gligorijević je bio predsednik FK Tekstilac iz Odžaka. Prema policijskim informacijama, bio je zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije. Na društvenim mrežama naglašavao je da je pripadnik navijačke grupe "Principi", koju je predvodio Belivuk. Gligorijević je 2004. bio osuđen na 15 godina zatvora kao pripadnik novosadske kriminalne grupe "Firma".

Bonus video:

RAZOTKRIVAO KRIMINALCE, ISTRAŽIVAO OTMICU HAJNEKENA I UBISTVO KENEDIJA Ko je holandski novinar kome je sinoć PUCANO U GLAVU?
00:37

RAZOTKRIVAO KRIMINALCE, ISTRAŽIVAO OTMICU HAJNEKENA I UBISTVO KENEDIJA Ko je holandski novinar kome je sinoć PUCANO U GLAVU?

(Espreso / Mondo/Kurir/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media