NAJPAMETNIJI SRPSKI ROBIJAŠ OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Rekao sam policiji da će ubiti Đinđića, nisu mi verovali
Đorđe Vasiljević Atila, Foto: BALKAN INFO/YOUTUBE

Nekadašnji saradnik zemunskog klana

NAJPAMETNIJI SRPSKI ROBIJAŠ OTKRIO ŠOKANTNU ISTINU: Rekao sam policiji da će ubiti Đinđića, nisu mi verovali

Vasiljević je svojevremeno otkrio policiji da se sprema atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića, ali mu istražni organi nisu poverovali

Objavljeno:

Nekadašnji saradnik zemunskog klana Đorđe Vasiljević zvani Atila (39) iza rešetaka je proveo 13 godina, a proglašen je i najpametnijim srpskim osuđenikom sa koeficijentom inteligencije 141.

Vasiljević je svojevremeno otkrio policiji da se sprema atentat na premijera Srbije Zorana Đinđića, ali mu istražni organi nisu poverovali.

"Milan Jurišić Jure i Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala su mi polovinom februara 2003. ponudili novac da učestvujem u ubistvu Đinđića, ali sam to odbio. Uhapšen sam zbog nekih krivičnih dela i 4. marta sam beogradskoj policiji rekao da se sprema atentat na premijera Srbije. Nisu mi verovali. Samo osam dana kasnije to se i dogodilo", rekao je Vasiljević za Balkan info.

Atila je pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici 2008. zbog planiranog atentata na jednog političara, za šta mu je navodno bilo obećano 100.000 evra. Plan mu je propao jer je uhapšen 20. marta na graničnom prelazu u Zvorniku sa falsifikovanom ličnom kartom na ime Aleksandar Švedić. On je otkrio i da se nakon bekstva zajedno s kumom Stevanom Latinkovićem neko vreme krio u Beogradu.

Posle hapšenja Vasiljević je zatražio politički azil u BIH uz tvrdnje da je žrtva političkog progona u Srbiji, a zatim je prilikom saslušanja otvorio dušu i priznao učešće u mnogim kriminalnim delima na području BiH, Mađarske, Hrvatske, Srbije i Slovenije.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.