SIN ČEKA ZVEZDU PADALICU DA POŽELI DA MU SE TATA VRATI: Potresne završne reči na suđenju za smrt Andreja i Dejana
Andrej Prenkljušaj ilustracija, Foto: Facebook/Printscreen

Tužilaštvo zatražilo maksimalnu kaznu zatvora

SIN ČEKA ZVEZDU PADALICU DA POŽELI DA MU SE TATA VRATI: Potresne završne reči na suđenju za smrt Andreja i Dejana

Izjavu su dali advokat optuženog, a govorila je i supruga poginulog Dejana Ilića

Objavljeno:

Nakon završenog dokaznog postupka, danas su u toku završne reči Nemanji Stamenkoviću (19) iz Beograda koji se tereti da je u januaru ove godine izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su živote izgubili dečak Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48) iz Niša. Posle današnjih završnih reči, sledi izricanje presude.

Izjavu su dali advokat optuženog, a govorila je i supruga poginulog Dejana Ilića.

Ona je pred sudom rekla da njen sin (6) svake noći čeka zvezdu padalicu da zamisli želju da mu se tata vrati.

Stamenković se tereti da je krećući se brzinom od najmanje 131 kilometar na čas kobne večeri izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo sa kolovoza i pokosio dvojicu pešaka koji su išli trotoarom. Dečak je od siline udarca odbačen preko ograde Vodovoda visoke dva metra, a od zadobijenih povreda preminuo je na licu mesta dok je Ilić podlegao povredama sat vremena kasnije u Kliničkom centru u Nišu.

- Okrivljeni je naveo da se prilikom pokušaja da pretekne vozilo, za koje je imao utisak da je krenulo kao njegovom, uplašio, da je stegao volan, spustio glavu, počeo da intenzivno trepće te da se ne seća daljeg toka događaja. Međutim, u njegovom iskazu sam našla kontradiktornosti uzimajući u obzir navode svedoka i saobraćajno veštačenje.

Prilikom kritičnog događaja, ispoljio je organizovano ponašanje, pokušao je da kontroliše vozilo, govorio je: - Ne, ne… kada je shvatio da će udariti prvu žrtvu. Njegovi navodi o intenzivnom treptanju govore o očuvanom sećanju. Nakon nesreće počeo je da plače, zvao je roditelje i razgovarao sa policijom. Jednom rečju, mislim da okrivljeni na sudu nije govorio istinu – kazala je Tošić Golubović.

Prošlo suđenje je proteklo u napetoj atmosferi uz prisustvo brojnih pripadnika sudske straže i policije. Ožalošćena rodbina više puta je glasno negodovala na navode odbrane, za koje su smatrali da amnestiraju optuženog, pa je sudija Gordana Petrović morala da reaguje i upozori ih na posledice nepoštovanja reda na glavnom pretresu. Takođe, ni ovoga puta nisu izostale verbalne “čarke” između tužilaštva i odbrane oko celishodnosti pitanja koje su postavljana veštacima.

Nemanja je kao i ranije, suđenje pratio pognute glave, a nakon glavnog pretresa vraćen je u pritvorsku jedinicu KPZ gde se nalazi od hapšenja. Tužilaštvo je zatražilo da mu se izrekne maksimalna kazna predviđena za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja od osam godina.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.