PREMINULA JE BAKA koju su, navodno, mučili u Domu za stare na Petlovom brdu! Oglasili se iz doma: SVE JE NEISTINA
Ilustracija, Foto: profimedia

svi se pitaju šta je prava istina

PREMINULA JE BAKA koju su, navodno, mučili u Domu za stare na Petlovom brdu! Oglasili se iz doma: SVE JE NEISTINA

Kako Snežana P. tvrdi, za sedam dana boravka u domu majka joj je postala postala je živi leš

Objavljeno: 11:13h

Baka Z. P. (82), koju su, kako tvrdi njena ćerka Snežana P, mučili i drogirali sedativima u jednom domu za stare u beogradskom naselju Petlovo brdo, preminula je jutros, saznaje Kurir.

Iz ove ustanove demantuju navode o maltretiranju, tvrdeći da je njihova korisnica "kupana, presvlačena i medicinski zbrinuta, kao i svi ostali korisnici", te da je u pitanju "potpuna neistina".

"Holiday House": "Sve je neistina"

Povodom ovih navoda "Telegraf" je kontaktirao i ustanovu za stara lica "Holiday House", iz koje demantuju Snežanine navode, nazivajući ih "neosnovanim i neutemeljenim optužbama bez ijednog dokaza".

- Potpuno su neistiniti svi navodi dotične gospođe. Korisnica je kupana, presvlačena i medicinski zbrinuta, kao i svi ostali korisnici. Čim je naš lekar pregledao, dao je predlog terapije ćerki dan po prijemu. Ona se sa tim složila, ali naravno moralo je i da se plati, a to je, koliko vidim, jedan od glavnih problema ovde. Ne znam ko i kakve fotografije ima, mi ih imamo i sa prijema i sa otpusta. Kako su joj vene bile loše, medicinski tehničar (izuzetno iskusan sa 20 godina rada u hitnoj pomoći) je sproveo braunilu za infuziju kroz nogu, a na rukama su ostali podlivi za koje se jasno vidi od čega su - odgovara direktorka doma za stara lica "Holiday House".

Kako dalje navodi, u svojoj ustanovi nemaju nikakav podrum za izolaciju, već prostoriju u prizemlju koja služi da se korisnici izoluju nakon prijema, kao mera zaštite od korona virusa, što je i instrukcija nadležnog ministarstva.

- Kada je mobilni telefon u pitanju, korisnik koji ne može sam da brine o njemu koristi naš mobilni ili fiksni. Iz tog razloga je ćerki i vraćen i ne vidim nikakav problem u tome. Sestre koje se javljaju na telefon su izuzetno ljubazne i srdačne i dugo rade u ustanovi, po pet i šest godina. Postavlja se sada najvažnije pitanje, ako je korisnica, po navodima ćerke, životno ugrožena, kako je moguće da je smeštena u drugi dom? Zatim, kako je moguće da je smeštena u dom bez negativnog PCR testa i kako joj je ćerka bila u poseti kada mora biti u izolaciji? Koji je to lekar, u kom domu, koji moze da konstatuje da je neko sediran i maltretiran i da od toga ima rane, a da nije sudski veštak i da nije izvršio laboratorijsku analizu istog dana? - pita se direktorka.

Takođe, tvrdi i da se iza optužbi krije nešto drugo.

- Kada je ćerka smestila majku mislila je da nećemo voditi brigu o njoj, jer ona je stalno svima ponavljala: "Đ*bre jedno smestila me u dom da bi mi uzela stan i da bi dovodila muškarce u kuću". To može svo osoblje iz doma da potvrdi. Kada je ćerka videla da smo ozbiljna ustanova, brže bolje ju je izvela, ali problem je novac i iz tog razloga se i obratila javnosti, a pre toga pretila da ako joj ne vratimo pare, da će obavestiti novinare, bez obzira na potpisan ugovor, u kom jasno stoji da se uplaćen novac za taj mesec ne vraća, iako korisnik ranije napušta dom.

Inače, Snežana P. je redakciji "Telegrafa" dostavila i fotografije uznemirujućeg sadržaja, na kojima se vide, navodno, povrede i zdravstveno stanje njene majke. Sa druge strane, iz ustanove "Holiday House" nam je takođe poslata dokumentacija njihove korisnice, tačnije, otpusna lista i lekarske analize, kao i licneca doktora koji ju je pregledao.

Ministarstvo: "Preduzimamo sve mere"

Povodom ovog slučaja, iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za "Telegraf" su rekli da se preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti povodom ovog slučaja.

- Inspekcija socijalne zaštite ovog Ministarstva preduzima sve mere u okviru svoje nadležnosti u odnosu na navedeni Dom za stare "Holiday House". Ovom prilikom Ministarstvo poziva sve koji imaju saznanja o nepravilnostima u domenu pružanja usluga socijalne zaštite (ilegalni domovi, neprimereno ponašanje, odstupanje od propisanog kvaliteta usluge) da o istim obaveste inspekciju socijalne zaštite ovog Ministarstva.

Podsetimo, ćerka Snežana P. je rekla za Kurir da je majku dovela u starački dom u beogradskom naselju Petlovo brdo (ime doma poznato redakciji) jer fizički nije mogla da bude pored nje 24 sata nakon što je majka povredila kuk.

Kako Snežana P. tvrdi, za sedam dana boravka u domu majka joj je postala postala je živi leš.

Ona je u razgovoru za Kurir tvrdila da je majka tamo drogirana sedativima, da je bila prljava, gladna, neokupana, s podlivima na rukama i živim ranama na telu.

(Espreso/Kurir/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.