MAJKA TRAGIČNO NASTRADALOG ANDREJA (12) GRCA U SUZAMA: Bol je nepodnošljiva, često pomislim da nije mrtav
Tragično nastradali Andrej Prenkljušaj, Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić, Printcreen

jako strašno

MAJKA TRAGIČNO NASTRADALOG ANDREJA (12) GRCA U SUZAMA: Bol je nepodnošljiva, često pomislim da nije mrtav

Gabrijela je kazala da je nemerljiva i bol Andrejeve majke Aleksandre Kostadinović

Objavljeno:

- Moj šestogidušnji sin Teodor svake večeri čeka zvezdu padalicu da bi pomislio želju da mu se tata vrati. Nikad se neću pomiriti da je moj suprug nastradao na takav način, da je ubijen s leđa, bez prilike da se bori. Bio je borac ceo život, bio je na strani pravde, na strani onih koji ne mogu da se bore, čiji glas nije mogao da se čuje - rekla je na suđenju za tešku saobraćajnu nesreću Gabrijela Ilić, udovica Dejana Ilića, koji je 4. januara poginuo kada je na njega kolima naleteo Nikola Stamenković (19).

Do udesa je došlo kada je vozilo "audi a6", kojim je upravljao devetnaestogodišnji Beograđanin Nemanja Stamenković brzinom od najmanje 131 km na sat, sleteo s kolovoza i na pešačkoj stazi pokosio Andreja Prenkljušaja (12) i oca troje dece Dejana Ilića (48).

Gabrijela je kazala da je nemerljiva i bol Andrejeve majke Aleksandre Kostadinović.

- U njenom stanu i dalje stoji nezavršena slika koju je Andrej dobio od majke za Novu godinu, ona je ne sklanja. Verujemo u sud da će sve ovo imati u vidu kada bude donosio odluku - kazala je Gabrijela.

Andrejeva majka grcajući u suzama rekla je da će je bol pratiti čitavog života.

- Bio je radosno, kreativno dete, pravio je video igrice, otišao je da kupi punjač, išao je pešačkom stazom, ništa nije pogrešio. Bila sam mu i otac i majka, jer mi je suprug umro pre tri godine. Jedino me teši da je on na nebu i da čeka da mu se pridružim. Daj bože da postoji neki drugi život, često pomislim da nije mrtav, da je u školi, kod druga... Moja bol je nepodnošljiva, dete se radovalo životu koji nije imalo priliku da iskusi. Molim vas da imate saosećanja za tu bol - kazala je Aleksandra.

Zamenik Osnovnog javnog tužilaštva, Vladimir Stanojević, zatražio je za Stamenkovića kaznu od 8 godina, a punomoćnik oštećenih, Marko Jovanović, je zamerio sudu što je odredio minimalnu, umesto maksimalne brzine audija, jer bi to dovelo do pravne kvalifikacije dela koja bi mogla dovesti do izricanja kazne od 12 godina.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.