ZVICERA KRIJU ŠARIĆEVI LJUDI? Lociran u Južnoj Africi, odao ga jedan poziv!
Šarić i Zvicer, Foto: Dado Đilas/Privatna arhiva Kurir

nova lokacija

ZVICERA KRIJU ŠARIĆEVI LJUDI? Lociran u Južnoj Africi, odao ga jedan poziv!

Šarićeva veza sa južnoafričkim podzemljem navodno je ostvarena u martu 2011. godine kada je ubijen Siril Bika - vodeća figura kriminalnog miljea na tom delu kontinenta

Objavljeno:

Radoju Zviceru (39), navodnom vođi kavačkog klana, koji je nedavno lociran u Južnoj Africi nakon što se, kako se saznaje, sastao sa svojim saradnikom Vasilijem Vaskom Rafailovićem (33), navodno su u toj državi utočište pružili članovi narko-grupe Darka Šarića, koji se i sam krio u toj zemlji uz pomoć lokalnih kriminalaca i korumpiranih policajaca.

Šarićeva veza sa južnoafričkim podzemljem navodno je ostvarena u martu 2011. godine kada je ubijen Siril Bika - vodeća figura kriminalnog miljea na tom delu kontinenta. U toj pucnjavi ranjen je i njegov tadašnji saradnik Dobrosav Gavrić, koji je u Srbiji osuđen na 35 godina robije za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.

Dobrosav Gavrić
foto: Printscreen / Kurir TV

Izvor navodi da su kontakti koje je u Južnoj Africi ostvario Šarić pomogli vođi "kavčana" da se krije od vlasti iz Srbije i Crne Gore, koje ga potražuju zbog najtežih krivičnih dela.

- Pod pseudonimom Ujka Sem, narko-šef iz Pljevalja godinama je gradio odnose s mafijom, korumpiranim političarima i policajcima u provinciji Hauteng u Južnoafričkoj Republici, a neki od njegovih saradnika i dalje su aktivni u toj zemlji. Sumnja se da je Radoje Zvicer stupio u kontakt sa njima i zatražio da ga štite od lokalne i međunarodne vlasti. Vođa "kavčana" najpre se skrivao u Južnoj Americi, ali se glas o njegovoj lokaciji brzo kretao, pa je bio primoran da nastavi svoj put bekstva. Naposletku je odlučio da se pritaji pod krovom Šarićevih saradnika - navodi sagovornik.

Međutim, kako se otkriva, drugi čovek kavačkog klana doslovno je lično otkrio policiji svoju novu lokaciju, kada je pozvao Vasilija Vaska Rafailovića da doputuje u Južnu Afriku, verovatno ne znajući da je on pod prismotrom Interpola.

- Prateći poziv koji je Zvicer uputio Rafailoviću, Interpol je uspeo da locira "kavčanina" koji je u Južnu Afriku doputovao pre dvadesetak dana. Rafailović je pod lupom nadležnih jer je u bekstvu od 2016. godine zbog toga što Specijalno državno tužilaštvo u Podgorici vodi istragu protiv njega za ubistvo Đorđa Borete iz Budve. On se pre susreta sa Zvicerom uspešno skrivao kod sestre u Los Anđelesu, odakle je sa njenog računa slao američke dolare u Crnu Goru i Južnu Afriku. Sumnjive finansijske transakcije, koje su stizale i na račune sestara, devojaka i roditelja ostalih "kavčana", Rafailovića su koštale policijske pažnje, koja se obila o glavu i Zviceru - objašnjava izvor.

Štitili ih seksi momci

Darko Šarič i Dobrosav Gavrić, kako tvrde mediji u Južnoj Africi, bili su pod zaštitom lokalne bande "seksi momci".

- Oni se dovode u vezu i sa Radovanom Krejčirom, biznismenom iz Češke i međunarodnim prevarantom koji je ispitivan u vezi sa ubistvom Sirila Bike, jednom od najvećih južnoafričkih kriminalaca - pisali su lokalni mediji.

Šarić dobio 15 godina robije za šverc kokaina

Darko Šarić
foto: Dado Đilas

Darko Šarić je u novembru osuđen na 15 godina zatvora zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu. Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz prvostepene presude, mada je promenio kvalifikaciju krivičnog dela, dok je ostalim optuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao.

Ubićemo sve koji nam stanu na put

Kako su pisali južnoafrički mediji, Darko Šarić je slobodno živeo u Johanesburgu pred nosom vlasti.

- Rekao je da nema šta da izgubi i da oseća potrebu da javnost upozna s tim da mafija vodi tu Republiku, dodajući da ima ubice koji će likvidirati svakoga ko im stane na put - naveli su mediji.

(Espreso / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.