ŠARIĆ MENJA ADRESU! 8 godina proveo u pritvoru, kaznu će služiti u OVOM zatvoru, a evo kakva su tamo pravila
Darko Šarić, Foto: Dado Đilas

PALA ODLUKA

ŠARIĆ MENJA ADRESU! 8 godina proveo u pritvoru, kaznu će služiti u OVOM zatvoru, a evo kakva su tamo pravila

Šarić se, podsetimo, predao u martu 2014. i od tada je u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu

Objavljeno:

Pljevljak Darko Šarić (50), koji je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora zbog toga što je tokom 2008. i 2009. organizovao šverc kokaina, posle skoro sedam godina uskoro bi mogao da promeni adresu i kaznu nastavi da služi van Beograda!

Šarić se, podsetimo, predao u martu 2014. i od tada je u pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Pravila: Ljubavna soba i telefon

Osuđenik koji služi kaznu u zatvoru ima dva puta mesečno pravo na posete, koje traju sat vremena.

- Jednom u dva meseca osuđeni ima pravo na ljubavnu sobu, a dva puta mesečno na pakete. Takođe, za razliku od pritvora, ima pravo i na telefonske pozive s govornice, o svom trošku - kaže naš sagovornik.

foto: Dado Đilas

Čitao knjige

- Otkako se 18. marta 2014. predao, Darko Šarić je živeo sam u pritvorskoj ćeliji. Nije imao cimere, u šetnju je išao sam i vreme je uglavnom provodio tako što se pripremao za suđenja ili čitao knjige. Porodica ga je redovno obilazila, a tokom boravka iza rešetaka postao je otac. Pošto je doneta pravosnažna sudska presuda, on bi posle šest godina i osam meseci uskoro trebalo da promeni adresu, ali i da prvi put dobije cimere - kaže izvor Kurira.

On objašnjava da se u kom će zatvoru neko služiti kaznu određuje na osnovu prijavljenog prebivališta.

- Šarić ima prijavljeno prebivalište u Beogradu i kaznu u koju mu se uračunava i vreme provedeno u pritvoru mogao bi da služi u požarevačkoj Zabeli, ali i novootvorenom zatvoru u blizini Pančeva. Transport u ustanovu obaviće se u najvećoj tajnosti, iz razloga bezbednosti - otkriva sagovornik.

Legija i Zvezdan u Alkatrazu

Najpoznatiji stanovnici zatvora Zabela u Požarevcu su Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović. - Oni su u posebnom delu, takozvanom Alkatrazu, i sigurno je da im u tom zatvoru unutar zatvora Šarić neće biti komšija - kaže sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, osim mesta prebivališta, prilikom odlučivanja uzima se u obzir i stepen rizika.

- U tom smislu, dešavalo se da je procena da neka osuđena osoba kaznu treba da odsluži u Centralnom zatvoru u Beogradu. I ta opcija postoji, naročito s obzirom na to da Šarić ima i postupak za pranje novca, u kom je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora, ali taj predmet još uvek nije pravosnažno okončan - objašnjava sagovornik.

Šarić: Nepravda

Vest da je presuda za šverc kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu postala pravosnažna Šarić je primio iza rešetaka. Njegovi advokati juče nisu odgovarali na pozive, a posle prve presude Specijalnog suda Pljevljak je rekao: "Kako je sudija vodio postupak, tako ga je nepravedno i okončao! Ne mislim samo na sebe nego i na ostale koji su osuđeni."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.