REBIĆ OTKRIO : Saznao sam iz medija da je Belivuk koristio tablicu kao moju, lažnu, Papića nisam lično znao!
Foto: Printscreen/TV Prva

SAZNANJE

REBIĆ OTKRIO : Saznao sam iz medija da je Belivuk koristio tablicu kao moju, lažnu, Papića nisam lično znao!

Papić je napustio MUP krajem prošle godine i od tada je dvaput došao u fokus našeg interesovanja, navodi Rebić

Objavljeno:

Nisam imao blizak kontakt sa Papićem, nismo se lično poznavali, ja sam mu bio starešina, tu postoji 32.000 policajaca, ja svoju ulogu direktora obavljam sa rukovodiocima prvog nivoa. Goran Papić je radio u UKP, a ja sam komunicirao sa načelnikom te službe. Sedeli smo na sastancima, ali nismo imali ličnu komunikaciju - rekao je Vladimir Rebić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

Papić je napustio MUP krajem prošle godine i od tada je dvaput došao u fokus našeg interesovanja, navodi Rebić. To da li je posedovao skupocen automobil je stvar unutrašnje kontrole, napominje on. Zbog činjenice da je protivpravno lišio slobode čoveka koji se sukobio s njegovim ocem na ulici, udaljen je iz MUP-a. Da li je postupak okončan, nije u našoj nadležnosti.

- On je koristeći funkciju zamenika načelnika SBPOK zvao nekog i usmeno zatražio vraćanje vozila Veljka Belivuka. Ta informacija je došla do mene relativno skoro - kaže Rebić. - Ja kao direktor policije ukoliko imam saznanje da neki policijski službenik krši zakon imam obavezu da izvestim sektor unutrašnje kontrole. Da li su načelnici imali ova saznanja ne znam, trebalo je da ih imaju.

Veljko Belivuk je navodno koristio iste tablice kakve ima i Rebić. Direktor policije kaže da je za to saznao iz medija.

- To se nigde u istrazi nije pojavilo. 2018. je drugi kriminalac, O. B. koristio "Audi", isti model i lažne tablice, kao moje. Očigledna je namera nekog da me provuče kroz blato, kada je puštena ona fotografija da smo bili u istoj loži.

Meni ovde najviše smeta činjenica da se oni ne odazivaju i ne odlaze na poligraf, rekao je Rebić komentaršući navode o hapšenjima nekih policijskih službenika. To je lagodna procedura da dokažete da ste "čisti". Ja se nadam da ćemo propisima da uredimo procedure da ako neko koristi lekove, da bude pod nadzorom.

Rebić kaže da nije znao o prisluškivanim razgovorima predsednika Srbije.

U Srbiji ima 27 organizovanih kriminalnih grupa. Prošle godine je procesuirano 20. Nijedna nova kriminalna grupa ne bi imala snagu Belivukove grupe.

O grupi na Telegramu u kojoj su objavljivane fotografije pornografskog sadržaja, Rebić kaže da je vrlo opsežna policijska aktivnost. Uhapšenom administratoru danas ističe zadržavanje. U odnosu na maloletna lica, policija će moći da pokrene postupak, a odrasle osobe će to morati same, naveo je on.

Bonus video:

01:49

ČUVENI KRIMINOLOG O REBIĆU: Prvi čovek policije je MORAO da se pojavi na konferenciji nakon hapšenja Belivuka! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.