LJEPOJA JE BIO VOĐA "PINK PANTERA"! Snimak njegove pljačke iz Dubajia obišao je svet, a njega je pojeo mrak (VIDEO)
Milan Ljepoja, Foto: Foto:Mup.rs/ Zorana Jevtić, Criminal - Real Stories

jezivo

LJEPOJA JE BIO VOĐA "PINK PANTERA"! Snimak njegove pljačke iz Dubajia obišao je svet, a njega je pojeo mrak (VIDEO)

Zbog toga je za njim bila raspisana Interpolova poternica od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata

Objavljeno:

Nekadašnji vođa "Pink Pantera" Milan Ljepoja iz Niša nestao je 16. decembra prošle godine kada je krenuo u Beograd da, navodno, kupi automobil, da bi nešto više od mesec dana Tužilaštvo za specijalni kriminal pokrenulo istragu protiv Veljka Belivuka i članova njegove kriminalne grupe zbog navodne likvidacije navijača Crvene zvezde Zdravka Radojevića, ali i umešanosti u nestanak Pink Pantera.

Osim Radojevića sumnja se da je i Ljepoja navodno ubijen od strane kriminalne grupe koju su predvodili Veljko Belivuk i njegova "desna ruka" Marko Miljković Mare.

Ljepoje je srpskoj javnosti poznat i kao pripadnik “Pink pantera”, koji je učestvovao u spektakularnoj pljački zlatare u Dubaiju davne 2007. godine.. Zbog toga je za njim bila raspisana Interpolova poternica od strane Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Pljačka se dogodila 15. aprila 2007., a Ljepoja je bio označen kao vođa grupe i glavni organizator.

Tog dana, četvorica “Pink pantera”, među kojima je bio i Ljepoja, sa dva “audija” upali su u Tržni centar “Vafi” u centru Dubaija. Jedan su parkirali ispred zlatare “Graf”, a drugim razbili izlog iste.

Potom su iz skupocenih automobila izletela trojica maskiranih pljačkaša i za samo 90 sekundi izveli filmsku pljačku. Tog dana, pljačkaši su ukrali nakit vredan više od deset miliona evra.

Ljepoja je uhapšen 2008. godine u Francuskoj, a u Nišu je držao diskoteku “Klinika”. Njemu se trag izgubio decembra 2020. godine, kada je otišao za Beograd.

Navodno, kobnog dana je planirao da kupi automobil, međutim nakon odlaska za Beograd, niko ga više nije video.

Podsetimo, Tužilaštvo za specijalni kriminal pokrenulo je istragu protiv Belivuka i protiv čak 21 njegovih saradnika. U naredbi za sprovođenje istrage, navodi se kako je ova grupa mamila žrtve, odvozila ih u kuću specijalno namenjenu za ubistva, a "hemijska sredstva" su korišćena da se otklone tragovi.

Tužilaštvo tvrdi da su izvršena na sličan način. Članovi Belivukove grupe su namamili žrtve, kidnapovali ih i odvezli do kuće u Ritopek, u kuću u vlasništu Vlade Draganića. Ova kuća je bila dobro obezbeđena, imala je najsavremeniji video-nadzor i bila je opasana visokom ogradom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.