Poneo “specijal”, ušao u taksi i zauvek nestao: Tragovi šefa “Pink Pantera” vode do Velje Nevolje!?
Ono što porodicu plaši jeste što se niko nije javio da traži novac za njegov otkup, tako da se isključuje otmica, Foto: Mup.rs/ Zorana Jevtić

jeziva priča

Poneo “specijal”, ušao u taksi i zauvek nestao: Tragovi šefa “Pink Pantera” vode do Velje Nevolje!?

Kući se više nije vratio

Objavljeno: 23:54h

Među silnim nestancima ljudi, jedan od njih je bio i Milan Ljepoja koji je nestao krajem prošle godine u Beogradu i, prema do sada poznatim informacijama, njegovo telo nije pronađeno, ali sumnja se da je ubijen – što policija sada povezuje sa Veljkom Belivukom i njegovom kriminalnom grupom.

Milan Ljepoja iz Niša poznat je kao akter spektakularne pljačke u Dubaiju, a svaki trag mu se izgubio početkom decembra 2020. godine kada je, kako je rekao supruzi, krenuo da kupi automobil. Kod kuće je ostavio mobilni telefon, pozvao je taksi i otišao u nepoznatom pravcu. Kući se više nije vratio. Njegova porodica ubrzo je počela da sumnja da je on ubijen.

Imao je ugovoren sastanak oko kupovine novog vozila, tako je rekao supruzi. Onda je pozvao taksi, seo u njega i otišao, a kod kuće je ostavio mobilni telefon, koji je koristio za svakodnevni kontakt. Poneo je sa sobom takozvani specijal – mobilni koji služi za komunikaciju samo sa malim brojem ljudi. Od srede je i taj specijal nedostupan”, rekao je izvor iz policije sredinom decembra, nedelju dana nakon što je Ljepoja nestao.

Milan Ljepoja je inače vlasnik diskoteke “Klinika” u Nišu, a boravio je na relaciji Niš-Beograd. Njegov nestanak policiji je prijavio njegov advokat.

Ono što porodicu plaši jeste što se niko nije javio da traži novac za njegov otkup, tako da se isključuje otmica. Strah porodice dodatno povećava činjenica da to nije prvi nestanak ljudi u Beogradu koji više nikada nisu pronađeni”, rekao je tada izvor.

Ko je Milan Ljepoja, šef “Pink Pantera”

Ovaj Nišlija postao je poznat široj javnosti pošto je bio osumnjičen za spektakularnu pljačku u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima 27. aprila 2007.

Oni su tada belim “audijem” probili izlog juvelirnice “Graf” u Dubaiju i maskirani fantomkama porazbijali vitrine i odneli nakit vredan oko 11 miliona evra. Kasnije ih je policija identifikovala jer su “audi” iznajmili. Jedan od članova te ekipe bio je i Milan Ljepoja. Borko Ilinčić, koji je, navodno, bio uz Ljepoju jedan od vođa, uhapšen je i isporučen Emiratima, ali je u zatvoru počinio samoubistvo. Nakit nikada nije pronađen.

Pljačka iza koje je Ljepoja stajao bila je “teška” 11 miliona evra!

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.