SAZNALO SE: Ko je Vlade Draganić, vlasnik vikendice, u kojoj je Belivuk likvidirao Goksija, Ljepoju i Radojevića
Radili su to vizuelno, rukama, a poneko se služio i granama koje su našli usput, Foto: Stefan Stojanović

hit priča

SAZNALO SE: Ko je Vlade Draganić, vlasnik vikendice, u kojoj je Belivuk likvidirao Goksija, Ljepoju i Radojevića

Pretraga terena počela je oko 13 sati

Objavljeno:

Policija je i danas satima pretraživala plantaže Poljoprivrednog kombinata Beograd, s obe strane Smederevskog puta, pa sve do naselja Livadice, u kom se nalazi kuća za koju se sumnja da je bila mesto gde su mučeni i brutalno ubijeni navijač Partizana Goran Veličković Goksi, pripadnik bande „Pink Panteri” Milan Ljepoja i navijač Crvene zvezde Zdravko Radojević, za čije se likvidacije sumnjiči organizovana kriminalna grupa s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem na čelu, piše u štampanom izdanju lista Objektiv.

Pretraga terena počela je oko 13 sati, do kada su policija i Žandarmerija bili u kući gde su, kako se pretpostavlja, napravili plan za posao koji ih je očekivao.

Iz Livadica su izašli u dve kolone vozila i uputili se ka PKB. Tu su se razdvojili i u grupama otpočeli s potragom za dokazima. Raspoređeni u lance češljali su voćnjake, šibljake, travnjake i smetlišta.

Radili su to vizuelno, rukama, a poneko se služio i granama koje su našli usput. Sve vreme uz njih su bili i obučeni psi tragači. Od policajaca i žandarma nije bilo moguće dobiti potvrdu šta traže, ali pretpostavlja se da se radi o ljudskim ostacima, a moguće i o zakopanoj drogi i oružju.

Pretraživan je i, prema nezvaničnim informacijama, teren koji vodi od Livadica ka Dunavu, i sam Dunav, zbog čega je u potragu bila uključena i Ronilačka jedinica Žandarmerije koja je “češljala” Dunav u potrazi za dokazima.

Kako smo nezvanično saznali, prilikom potrage pronađene su kosti koje su odmah prebačene na forenzičku analizu da bi se utvrdilo njihovo poreklo.

OBOGATIO SE POSLE RATA

Kako Objektiv saznaje, kuća strave u kojoj su, prema navodima tužilaštva, mučena sva trojica ubijenih, u vlasništvu je Vlade Draganića (47), zvanog Vladica, koji je rodom iz Hrvatske.

Draganić je do 1995. živeo u Lici, kod Gospića, a u Srbiju je izbegao u akciji „Oluja”.

– Od 1991. do 1995. je bio na ratištu u Krajini. Kada je došao u Beograd, uz pomoć rođaka otvorio je pečenjaru prekoputa mrtvačnice u Deligradskoj ulici, kod Kliničkog centra, ali je posle zatvorio. Potom je jedno vreme držao manji kafić u Ruzveltovoj ulici. Pre nekih 15 godina je kupio tu kuću pre Grocke i sredio je. Živeo je u toj kući i videlo se da ima novca. Pre nekoliko godina kupio je i veliki stan u Učiteljskom naselju, ali ne znamo odakle mu pare. Iz dva braka ima dve devojčice. Strašno nas je iznenadilo kada smo čuli da je uhapšen u toj grupi Velje Nevolje. Ništa nije ukazivalo na to – rekli su za Objektiv poznanici uhapšenog Draganića, koji je izvesno bio visokorangirani pripadnik kriminalne grupe.

PREKOPUTA STRELIŠTA

Zanimljivo je da se Livadice nalaze tačno prekoputa Parka prirode “Ponjavice”, gde se nalazi navodno strelište na kojem su članovi ekipe Velje Nevolje vežbali pucanje. Deli ih samo Dunav.

Pretpostavlja se zato da grupa nije slučajno odabrala baš ove lokacije. Tu im je, kako se sumnja, bilo zgodno da prelaze čamcima s jedne na drugu stranu, prevoze oružje i narkotike. I Draganićeva kuća, koju od četvrtka pod blokadom drže pripadnici Žandarmerije naoružani dugim cevima, lokacijski je na odličnom mestu. Na samom je putu, okružena s tri strane šibljem i drvećem i udaljenim susednim kućama.

Bonus video:

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.