RATKO ROMIĆ IZNEO ODBRANU: Najjezivije ubistvo devedesetih još ne dobija epilog
Ratko Romić, Foto: Zorana Jevtić

strašno

RATKO ROMIĆ IZNEO ODBRANU: Najjezivije ubistvo devedesetih još ne dobija epilog

On je izjavio i da ne stoji da je motiv ubistva bio gušenje slobode medija, jer u vreme ubistva Slavko Ćuruvija nije bio vlasnik niti glavni urednik novina

Objavljeno:

Nekadašnji pripadnik Resora Državne bezbednostiRatko Romić, koji je optužen da je sa bivšim kolegama Radomirom Markovićem, Milanom Radonjićem kao i Miroslavom Kurakom učestvovao u ubistvu Slavka Ćuruvije izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da nije kriv i da ni na koji način nije učestvovao u tom krivičnom delu.

Iznoseći odbranu, on je podsetio da je jedini svedok i očevidac zločina, istorčarka Branka Prpa pred sudom izjavila da on niti Miroslav Kurak nisu osobe koje je u vreme ubistva njenog tadašnjeg partnera u Svetogorskoj ulici 11. aprila 1999, videla u haustoru zgrade u Svetogorskoj ulici.

- Predmet je obiman, saslušano je više od 100 svedoka, izvedeno mnogo dokaza i nijedan nije ukazao da smo Kurak i ja izvršili krivično delo ubistvo Slavko Ćuruvije. Jedini svedok, Branka Prva koja je Ćuruviju držala za ruku u vreme ubistva, koji je istovremeno oštećena i žrtva kaže da Kurak nije izvršilac, da to nisam ni ja. Obzirom na njeno svedočenje, obzirom da nema materijalnih, forezničkih, DNK ili nekih drugih tragova, obzirom da izveštaj telekomunikacija pokazuje da u vreme izvršenja, a to je na osnovu svih dokaza iz spisa oko 17 sati, nismo na ili u oblizini lica mesta, ni Kurak a ni ja, ne znam na osnovu čega nas je tužilac optužio - rekao je Romić navodeći da je reč o "montiranom procesu koji nema za cilj otkrivanje istine".

On je izjavio i da ne stoji da je motiv ubistva bio gušenje slobode medija, jer u vreme ubistva Slavko Ćuruvija nije bio vlasnik niti glavni urednik novina, pošto dve njegove novine u to vreme nisu izlazile već sedam meseci.

Tokom iznošenja odbrane, on se osvrnuo i na beli golf koji se u optužnici pominje kao automobil korišćen u ubistvu.

- Što se tiče famoznog belog golfa, izvedeni su dokazi da ga nisam koristio na dan ubistva, naročito ne u vreme ubistva. Ne postoji čak ni jedan dokaz, ni jedan svedok koji je izjavio da beli golf toga dana viđen na licu mesta, ili u blizini lica mesta, niti da je korišćen u izvršenju krivičnog dela - naveo je Ratko Romić u svom izlaganju pred Specijalnim sudom.

Odbrana Tužilaštvo sakrilo dokaz?

Optuženi Romić danas je izneo optužbu na račun tužilaštva koje vodi postupak, navodeći da je odbrana u međuvremenu došla do saznanja da je BIA sačinila izveštaj o telekomunikacijama 22. decembra 2013. a da je taj dokaz "prikriven".

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.