ADVOKAT ARKANOVE PORODICE O SLUČAJU UBIJENOG SKOLETOVOG SINA: Imao je dve godine!
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Dado Đilas/EPA/Dragovejnovic

likvidacija

ADVOKAT ARKANOVE PORODICE O SLUČAJU UBIJENOG SKOLETOVOG SINA: Imao je dve godine!

Zoran Uskoković biće sahranjen sutra, u 13 sati, na Centralnom groblju u Beogradu, u grobnici sa svojim ocem

Objavljeno:

Beogradski mediji su poslednjih dana pisali o sumnjama da je Zoran mlađi ubijen iz osvete zbog ubistva Arkana, sa kojom je njegov otac povezivan.

Zoran Uskoković (22) nije ubijen iz osvete za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana (48), s kojim je povezivan njegov otac Zoran Uskoković Skole (37), tvrde advokati koji su zastupali oštećenu stranu u postupku za Arkanovo ubistvo i dvojice njegovih prijatelja u hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000. godine.

Likvidacija Skoleta mlađeg povezana je s njegovim poslovima, ubeđeni su oni i odbacuju kao "insinuacije da je Skole mlađi stradao zbog poslova svog oca".

"Ne vidim nikakvu vezu između ta dva ubistva. Proturala se neka teza da je zemunski klan vršio osvetu nad svim ubicama Željka Ražnatovića Arkana. To je bilo još početkom 2000-ih, kad je još to bilo aktuelno, ali mislim da je to apsolutno netačno. Kakve veze ima taj dečko sa smrću oca? On je tada imao dve godine", kaže za Objektiv advokat Dušan Slijepčević, advokat koji je zastupao porodicu Ražnatović u procesu optuženima za ubistvo Arkana.

Advokat Dobrivoje Glavonić, punomoćnik Arkanovog telohranitelja Zvonka Mateovića, koji je i sam ranjen u atentatu, navodi da je povezivanje smrti Skoleta i njegovog sina "najobičnija nebuloza".

"Osveta nema nikakve veze s pameću. Od tada je prošlo 20 godina. Ko bi mogao sada da se revanšira? Nema šanse da je u pitanju tako nešto", rekao je Dobrivoje Glavonić.

I sagovornici iz pravosuđa, koji su dobro upućeni u ubistvo Arkana, naglašavaju da su priče o tome da je mlađi Uskoković ubijen zbog oca, kako kažu, van svake pameti.

"Neko da je hteo, ubio bi ga ranije. Ovde je u pitanju neka druga priča, nešto vezano možda za njegove poslove", kaže izvor Objektiva.

Inače, beogradski mediji su poslednjih dana pisali o sumnjama da je Zoran mlađi ubijen iz osvete zbog ubistva Arkana, sa kojom je njegov otac povezivan.

Kriminalni milje u Srbiji tvrdio je da je Skole organizovao ubistvo Arkana 15. januara 2000. Zoran Uskoković Skole je bio blizak Ražnatovićev saradnik, ali "biznis" i pitanje kome će koliki deo kolača pripasti razorili su to prijateljstvo.

Skole je, kako se verovalo, životom platio to što su ga "zemunci" smatrali jednim od organizatora ubistva Arkana i dvojice njegovih prijatelja.

On je u intervjuu demantovao da je imao bilo šta sa Arkanovim ubistvom i istakao je da je zbog takvih insinuacija imao problema u privatnom i poslovnom životu. Naglasio je tada i da je prvi izjZoran Uskoković biće sahranjen sutra, u 13 sati, na Centralnom groblju u Beogradu, u grobnici sa svojim ocemavio saučešće Arkanovoj udovici Svetlani Ceci Ražnatović.

.Zoran Uskoković biće sahranjen sutra, u 13 sati, na Centralnom groblju u Beogradu, u grobnici sa svojim ocem

Telo nesrećnog Uskokovića su u subotu ujutro, oko pola šest, u Borskoj ulici na Miljakovcu kod broja 51, pronašli radnici pekare. Mlađi Uskoković imao je dve godine kada mu je otac ubijen, 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.