Šestorica muškaraca iz Starčeva dan ranije isplanirala ubistvo navijača, policija pronašla i 200 grama droge!
Naredva o sprovođenju istrage, Foto: Facebook Printscreen, Kurir

UČESTVOVALI U UBISTVU

Šestorica muškaraca iz Starčeva dan ranije isplanirala ubistvo navijača, policija pronašla i 200 grama droge!

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih pucao u Stojanovića, i pogodio ga stomak, od čega je on preminuo

Objavljeno:

Šestorica muškaraca iz Starčeva koji su osumnjičeni da su prošle srede učestvovali u ubistvu navijača “Partizana” Timotija Stojanovića (24) likvidaciju su isplanirali i dogovorili dan ranije, saznaje “Blic”.

Kako saznajemo, Više javno tužilaštvo u Pančevu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv V.J. (32) iz Starčeva zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo u podstrekavanju, protiv I.S. (36), D.K. (44.) i A.P. (43) iz Starčeva i još dve osobe koje se nalaze u bekstvu zbog sumnje da su izvršili krivično delo dogovor za izvršenje krivičnog dela u saizvršilaštvu.

Kako se sumnja, osumnjičeni su 26. i 27. januara u svom rodnom mestu dogovorili ubistvo Timotija Stojanovića (24), navijača “Partizana”.

- Osumnjičeni V.J. podstrekao je drugog na izvršenje navedenog krivičnog dela, što je za posledicu imalo lišenje života oštećenog T.S. (24) iz Starčeva 27. januara u večernjim satima - navode u Tužilaštvu.

Sumnja se da je jedan od osumnjičenih pucao u Stojanovića, i pogodio ga stomak, od čega je on preminuo.

Nakon saslušanja osumnjičenih V.J. i I.S. u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu koji su po nalogu tužilaštva zajedno sa osumnjičenima D.K. i A.P. prethodno zadržani u trajanju do 48 sati, stavljen je predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Pančevu da se istima odredi pritvor, zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali postupak uticanjem na saučesnike i svedoke koje treba saslušati tokom istrage, a u odnosu na V.J. i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo kao i zbog činjenice da se istom stavlja na teret krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko 10 godina a način izvršenja dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Osumnjičeni držao marihuanu

Kako za “Blic” navode u Višem tužilaštvu u Pančevu, jednom od osumnjičenih za učestvovanje u ubistvu Stojanovića, I.S. se stavlja na teret da i je 28. januara u svojoj kući Starčevu držao radi dalje prodaje oko 204 grama opojne droge marihuane koja se nalazila u ukupno 4 paketa. Ova droga pronađena je prilikom pretresa njegovog stana.

"Otišao je iz kuće i nije se javio"

Majka ubijenog Timotija sa kojom su reporteri "Blica" razgovarali jutro nakon zločina, kazala je da ne zna gde je njen sin kobne večeri otišao, pa tako ni šta se dalje dogodilo.

- U šoku smo zbog svega što se dogodilo, izašao je sinoć i nije se javio kuda ide, ali je i inače tako odlazio... Oko 22 sata sinoć smo saznali, zetu su javili da je ubijen... Trenutno je u pančevačkoj bolnici na obdukciji. Timotije prethodnih godinu dana nije nigde radio, ali je ranije bio zaposlen u Rafineriji i u luci - kazala nam je Stojanovićeva majka.

Ni komšije ubijenog mladića nisu znali da nam kažu šta se tačno dogodilo kobne noći, premda veruju da je sukob nastao zbog droge i novca. Čuli su da Stojanović ima veze sa Partizanovim navijačima, da je član jedne od frakcija, zbog čega sada strahuju.

- Čuo sam da su se posvađali oko droge. Ne zna čovek posle ovoga ni kako da izađe na ulicu, koga će da sretne - kazao nam je jedan meštanin Starčeva.

Deo grupe Velje Nevolje

U Starčevu kraj Pančeva mogla su se čuti govorkanja da je Stojanović pripadnik Partizanove navijačke grupe "Principi", koju je osnovao Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, inače bliski saradnik kavačke kriminalne grupe kako je "Blic" ranije objavio. Belivuk je svoje uporište jedno vreme imao u Pančevu.

Veljko Belivuk
foto: Zorana Jevtić

Pucača udarili kolima

Kako smo već pisali, kobne noći je pucač Stojanovića pogodio u stomak, a mladić koji ga je upucao udaren je automobilom! Videvši da je Stojanović ranjen, Marko M. ga je odvezao do pančevačkog doma zdravlja i ostavio ga ispred ulaza, a Stojanović je ubrzo preminuo. Već narednog jutra, kada su se u Starčevo sjatili i policajci i novinari, policija je privela dve osobe.

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.