PRIVEDENA ČETVORICA ZBOG DŽIMIJEVOM UBISTVA U STARČEVU: Zločin ima dve verzije, teror huligana traje duže vreme
Ubijeni Džimi, Foto: Facebook Printscreen, Kurir

haos

PRIVEDENA ČETVORICA ZBOG DŽIMIJEVOM UBISTVA U STARČEVU: Zločin ima dve verzije, teror huligana traje duže vreme

Prema dosadašnjim informacijama, Stojanović je ubijen u obračunu dve grupe.

Objavljeno:

Policija je zbog ubistva navijača Timotija Stojanovića Džimija (24) u Starčevu uhapsila V. J. (32), I. S. (36), D. Ž. (44) i A. P. (43) zbog sumnje da su umešani u likvidaciju, a kako se nezvanično saznaje, određen im je pritvor.

Dve verzije

Podsetimo, Stojanović, koji je bio pripadnik grupe Principi, navodno pod vođstvom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, ubijen je prošle nedelje u okršaju u Starčevu. Policija je uhapsila četvoricu muškaraca, kojima je određen pritvor, a za dvojicom se još traga. Jedan od njih se tereti da je pucao na Timotija, a drugi da ga je dovezao do bolnice i pobegao. - V. J. se sumnjiči da je podstrekivao na ubistvo, dok se ostala trojica, kao i muškarci koji su u bekstvu, terete za ubistvo u saizvršilaštvu. Na osnovu dosad prikupljenih dokaza, utvrđeno je da su se 26. i 27. januara osumnjičeni okupili i dogovarali da likvidiraju Stojanovića u Starčevu - priča naš izvor iz istrage:

- Navodno, V. J. je podstrekivao ostale na ubistvo. Međutim, istraga je još uvek u toku, slučaj je izuzetno komplikovan i niko zasad nije osumnjičen da je direktni izvršilac.

Prema dosadašnjim informacijama, Stojanović je ubijen u obračunu dve grupe. - Došlo je do sukoba dve grupe mladića, a u jednoj se nalazio Džimi sa svojim drugom M. M., koji ga je teško ranjenog i dovezao do pančevačke bolnice, gde je posle bezuspešne reanimacije umro. Ima indicija da su se oni sukobili zbog duga, a po gradu se pričaju dve verzije priče. Prema jednoj je ekipa uhapšenih, koji su navodno navijači Zvezde, dugovala novac od droge, a prema drugoj verziji, reč je o zelenaškim dugovima - otkriva izvor.

Sklonićemo narko-dilere sa ulice

Ministar policije Aleksandar Vulin posetio je Pančevo još dok je trajao uviđaj u Starčevu i rekao da je ovde reč o sukobu dve grupe narko-dilera. - Tražim od svih građana da razumeju da ovo nije nikakav obračun navijačkih grupa, da se ovde niko ne bori oko koreografije, zato što voli ili veruje u ovaj ili onaj klub. Ovo su narko-dileri, ovo su potencijalne ubice, ovo su ubice naše dece i naš posao je da ih uklonimo sa ulica zauvek.

Kako je saopštilo pančevačko Više tužilaštvo, I. S. se sumnjiči i za nedozvoljenu trgovinu narkoticima. - Osumnjičenom I. S. stavlja se na teret da je u svojoj kući u Starčevu držao radi dalje prodaje oko 204 grama marihuane, koja se nalazila u ukupno četiri paketa, a droga je pronađena prilikom pretresa stana od strane policije - saopštilo je Više javno tužilaštvo. U saopštenju se navodi i da su dosad saslušani V. J. i I. S.

Prebijen šipkama

- Osumnjičenima D. Ž. i A. P. određeno je zadržavanje do 48 sati, a sudiji za prethodni postupak je stavljen predlog da im se svima odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi ometali postupak uticanjem na saučesnike i svedoke koje treba saslušati tokom istrage, a u odnosu na V. J. i zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo. Timotije Stojanović navodno je odranije bio poznat policiji, a pre nekoliko godina je, prema svedočenjima meštana, brutalno pretučen šipkama. Kako je Kurir juče pisao, meštani Stračeva, okolnih naselja i Pančeva u strahu su od grupe huligana koja ih, kako tvrde, teroriše već duže vreme, a epilog je ubistvo mladića iz Starčeva.

Bonus video:

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.