SRPSKI telogranitelj povodom pljački LAŽNIH POLICAJACA: Evo kako ISKORENITI ZLOUPOTREBE!
Zloupotreba policijskij obeležja i značaka, Foto: EPA/VALDRIN XHEMAJ, Ilustracija

RAZBOJNICI

SRPSKI telogranitelj povodom pljački LAŽNIH POLICAJACA: Evo kako ISKORENITI ZLOUPOTREBE!

Deset godina vodim nacionalnu, svetski priznatu Srpsku asocijaciju telohranitelja

Objavljeno:

Posle nekoliko pljački koje su izveli razbojnici prerušeni u policajce i žestoke polemike koja se povela oko zloupotrebe policijskih obeležja i značaka, Predrag Balcacanović, predsednik Srpske asocijacije telohranitelja, kaže da je jedino, pravo i trajno rešenje saradnja državnog i privatnog sektora bezbednosti!

Prema rečima Balcacanovića, koji je nosilac instruktorskog crnog pojasa bliskog borenja i samoodbrane sa licencom za rad u više od 30 zemalja, nabeđeni stručnjaci su povodom ovog problema dali sebi za pravo da pokušaju da prekroje zakon i Ustav ove zemlje i to na štetu mnogih patriotskih i profesionalnih organizacija privatnog sektora bezbednosti.

- Deset godina vodim nacionalnu, svetski priznatu Srpsku asocijaciju telohranitelja. Pravilo je, ponavljam pravilo, da svi telohranitelji u svetu, poseduju svoja obeležja - značke, ambleme, pinove. Zašto? Čemu služe, pitaju mnogi ovih dana?

Evo, da iskoristim priliku da to razjasnim. Značke, kao i ostala obeležja, predstavljaju stilizovani, vizuelni identitet članova koji doprinosi jačanju kolektiva i osećaju pripadnosti određenoj sekciji i timu. Takve značke su praksa svuda u svetu, ali i obavezni znak raspoznavanja između timova u celom svetu! - kaže Balcacanović i ističe da srpski telohranitelji s ponosom predstavljaju svoju zemlju.

- Obzirom da smo Srpska asocijacija telohranitelja, da li treba da nosimo i popularizujemo grb, zastavu i simbole, recimo, Zimbabvea ili zemlje kojoj pripadamo i koju svojom profesionalnom reputacijom predstavljamo u pozitivnom svetlu?

Logično je da korisitmo simbole svoje zemlje. U celoj ovoj priči oko značaka opasno je to, što je došlo do zamene određenih teza. Zloupotrebe u ovom vidu postoje od nastanka uređenog društva, ali takođe i zakonske odredbe koje sankcionišu te zloupotrebe. Da podsetim, mediji su preneli da su prevaranti zaustavili automobil nemačkih tablica i da je potom iz „audija“ sa blinkerima izašao jedan od pljačkaša obučen u policijsku uniformu i putnicima oteo 10.000 evra. Pa, nećemo sada da ukidamo policiju, jer postoji opasnost da neko zloupotrebi uniformu? Cela ova priča je već zakonski uređena, ali su situaciju pokušali da iskoriste pojedinci da bi oni i njihove organizacije isplivale na vrh. Namerno je u celu priču uvučen privatni sektor bezbednosti, kako bi problem izgledao troduplo veći! Ne može niko u Srbiji, koja je na evropskom putu da ukida vladavinu prava i da donosi uredbe i zakone koji su protivustavni i u suprotonsti sa evropskim i svetskim zakonima. Podrška policiji i njihovim sindikatima koji se bore da iskorene zloupotrebe u svojim redovima. Podrška privatnom sektoru bezbednosti, koji se bori, da sačuva svoj identitet - poručuje Balcacanović.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.