NJENI PSI SU RASTRGLI KOMŠIJU ĐURAĐA I DOBILA JE 2 GODINE ZATVORA: Ovako se branila na sudu
Psi izujedali čoveka, Foto: Printscreen

PSI UJEDAJU

NJENI PSI SU RASTRGLI KOMŠIJU ĐURAĐA I DOBILA JE 2 GODINE ZATVORA: Ovako se branila na sudu

Tužilaštvo je tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti

Objavljeno:

Igora Maksimović (33) iz Petrovaradina osuđena je prvostepenom presudom na dve godine zatvora u Osnovnom sudu u Novom Sadu, jer su psi u vlasništvu njenog supruga Radeta, pre četiri godine nasmrt izujedali Đurađa Marčetu (84), njihovog prvog komšiju.

Tužilaštvo je tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

Tragedija u kojoj je stradao čovek, dogodila se 11. jula 2016. godine u dvorištu kuće sa brojem 92 u Ulici bukovački put u Petrovaradinu. Dva američka staford terijera, koji su se slobodno šetali, iako u dvorištu postoje boksovi za njih, oko šest sati ujutru su navodno videvši mačku u Marčetinom dvorištu, žestoko zalajali na nju, a zatim su preskočili žičanu ogradu i nasrnuli na starca, koji je pokušao da odbrani mačku i razdvoji je od pasa.

Igora je na suđenju kazala da, sve dok sudski veštak nije izneo podatak o kojim psima mešancima je reč, ni njen suprug, ali ni ona nisu znali da je u pitanju opasna vrsta. Po onome što je ispričala, suprug nije bio kod kuće i na njegov zahtev, koji joj je preneo u telefonskom razgovoru, pse je pustila u ograđeno dvorište. Nije ni pomislila da psi mogu bilo kome da naude, niti da preskoče ogradu.

"U našem kraju u to vreme svašta se dešavalo, čak je bilo i pucnjave", kazala je u svoju odbranu Maksimovićeva i dodala:

"Zbog naše, a pre svega bezbednosti dece, nabavili smo pse".

Nezadovoljna kaznom, Igora Maksimović je uložila žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu. Njen branilac, advokat Vladimir Horovic, takođe najavljuje da će se žaliti.

"Još nismo dobili presudu. Kada je primimo, naravno da ćemo izjaviti žalbu na sudsku odluku", kaže advokat Horovic.

Igora, koja se brinula o psima dok je njen suprug bio poslom odsutan, istrčala je napolje i pokušala da pomogne komšiji, ali njemu, nažalost, nije bilo spasa. Psi su mu najviše povreda naneli po glavi.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.