ŠTA JE KLJUČNO ŠTO NEDOSTAJE ISTRAZI PROTIV BRAJANA VOLŠA? Prošlo je godinu dana od NESTANKA Ane, a fali samo...
Ana Volš, Foto: Printscreen/facebook/Ana Walshe

femicid

ŠTA JE KLJUČNO ŠTO NEDOSTAJE ISTRAZI PROTIV BRAJANA VOLŠA? Prošlo je godinu dana od NESTANKA Ane, a fali samo...

Prošle godine, 1. januara, nestala je Ana Volš. Trenutno traje suđenje Brajanu Volšu za njeno ubistvo

Objavljeno:

Slučaj Ane Volš, Beograđanke koju je, kako se sumnja, ubio njen suprug Brajan u porodičnoj kući u Kohasetu u Masačusetsu, od samog početka ne prestaje da intrigira javnost. Iako telo Beograđanke do danas nije pronađeno, policija i tužilaštvo imaju nekoliko ključnih dokaza protiv Brajana Volša, koji ga nesumnjivo dovode u vezu sa zločinom.

Brajan Volš, osumnjičen za ubistvo Ane Volš, trenutno se nalazi u popravnom centru okruga Norfolk, gde će biti sve do novog ročišta koje je zakazano za 4. mart ove godine.

Volš je ranije negirao krivicu za ubistvo, a iako neka ključnog dokaza protiv njega, odnosno Aninog tela, tamošnje tužilaštvo raspoloža jakim dokazima protiv njega.

Brajan Volš na suđenju
Brajan Volš na suđenjufoto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/WCVB CHANNEL 5 BOSTON

Ogrlica, kartica

Jedan od ključnih dokaza jesu lični predmeti Beograđanke, koje su istražitelji pronašli u kesama za đubre, a koji potvrđuju najcrne slutnje – a to je da je Ana ubijena.

Među dokazima, koje je Brajan bacio i koju su pronađeni u kesama za smeće, bila je Anina kartica o vakcinaciji. Još jedan dokaz o Aninom ubistvu jesu i čizme „hanter“ koje su pronađene među smećem.

Ana ih je često nosila, a pretpostavlja se da je kobnog dana, kada je ubijena, bila u njima.

Takođe, tu je i ogrlica marke „guči“ koja je izuzetno vredna. Gotovo da nema slike na kojoj je Ana Volš ne nosi pomenuti komad nakita, te se pretpostavlja da je bilo izuzetno vezana za pomenuti lančić.

Gugl pretraga

Jedan od ključnih dokaza jeste i Gugl pretraga Brajana Volša. U danima nakon zločina, Volš je pretraživao, između ostalog, kako se rešiti tela.

Naime, on je u Fugl pretrazi uneo fraze poput: „Kako se osloboditi tela žene od 52 kilograma“ kao i „Kako raskomadati ljudsko telo“, ali i „Mogu li da vas optuže bez tela“.

Ono što je sve posebno šokiralo jeste što je te fraze pretraživao na uređaju svoje dece.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Instagram/anawalshe

Dokazi u podrumu kuće

Ne treba zaboraviti da su neki od ključnih dokaza protiv Volša pronađeni i u podrumu njihove porodične kuće.

Naime, u podrumu kuće u kojoj je živela porodica Volš, policija je pronašla oštećen i krvav nož, kao i tragove krvi.

Velika količina sredstva za čišćenje

Interesantno je i da je Volš nakon zločina kupio veliku količinu sredstava za čišćenje.

On je sredstva kupio u iznosu od 450 dolara, a što su ustanovili istražitelji tokom istrage.

Pretpostavke su da je nakon zločina očistio celu kuću, kako bi uklonio sve tragove koji bi mogli da ga dovedu u vezu sa zločinom.

Sumnjiv iskaz

Iskaz Brajana Volša koji je dao policiji bio je dovoljno sumnjiv za optužnicu za ometanje istrage, a u tom iskazu on je gradio sebi alibi i lažno je opisao svoje kretanje te noći.

Kako je naš portal već pisao, ispostavilo se da nije išao da kupi detetu sladoled, kao što je izjavio, već da je u depou kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara. Takođe se ispostavilo da je bacao kese sa kompromitujućim dokazima i kod kuće svoje majke, ali i na deponiji, pa je i to mesto bilo meta intenzivne policijske pretrage.

Upravo njegove izjave ukazale su na to da je zapravo umešan u ceo slučaj i da o nestanku Ane ima više saznanja nego što tvrdi.

Nestanak, pa ubistvo

Podsetimo, Ana Volš nestala je 1. januara prošle godine i od tada joj je gubi svaki trag. Njen nestanak prijavile su njene kolege, nakon što se nekoliko dana nije pojavljivala na poslu. Ubrzo je ustanovljeno da je Anin suprug Brajan Volš lagao policiju o svom kretanju u danima nestanka supruge.

On je priveden zbog ometanja istrage, a tih dana policija je danonoćno pretraživala kuću Volšovih.

Ubrzo je policija Volša optužila za ubistvo supruge. Iako telo nije pronađeno, policija je tokom istrage pronašla brojne dokaze koji ukazuju na to da je Ana Volš ubijena.

Bonus video:

02:37

ANA I BRAJAN VOLŠ

(Espreso/ Nova/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.