GODINU DANA OD NESTANKA BEOGRAĐANKE ANE VOLŠ: Telo nije nađeno, a tokom istrage otkriveni OVI BIZARNI DETALJI
Ana i Brajan Volš, Foto: Printscreen/Facebook/anawalshe

slučaj koji ledi krv

GODINU DANA OD NESTANKA BEOGRAĐANKE ANE VOLŠ: Telo nije nađeno, a tokom istrage otkriveni OVI BIZARNI DETALJI

Priča o ubistvu Beograđanke Ane odjeknula je kao bomba ne samo u SAD već i u Srbiji i regionu

Objavljeno:

Pre tačno godinu dana, dok je svet slavio Novu 2023. godinu, u kući Srpkinje Ane Volš u Kohasetu odvijao se horor. Nakon što su sa prijateljem proslavili doček Nove godine, Brajan Volš je 1. januara, kako se sumnja, ubio svoju suprugu Anu, majku njihova tri sina. Tužioci tvrde da je Brajan pretukao Anu na smrt, raskomadao njeno telo i rešio ga se, a onda se par dana pretvarao da je ona u Vašingtonu poslom, dok njen zaposleni nije prijavio njen nestanak. Usledila je priča koja je zaledila SAD, ali i Srbiju.

Kako se tada pisalo, njen suprug Brajan je prijavio njen nestanak tri dana nakon što je izašla iz kuće. Firma za upravljanje imovinom u kojoj je ona radila, Tishman Speyer, prijavila je njen nestanak istog dana.

Ana i Brajan Volš
Ana i Brajan Volšfoto: Facebook / Ana Ljubičić

Prema rečima njenog supruga na početku istrage nestanka, Ana je trebalo da uhvati let za Vašington na aerodromu Logan, naručila je zajedničku vožnju oko 4 sata ujutru od kuće do aerodroma, ali se navodno nikada nije ukrcala na let.

A onda je klupko počelo da se odmotava. Ispostavilo se da Ana nije ni napustila njihovu kuću u Kohasetu 1. januara, jer ju je suprug ubio.

Ubrzo je Brajan Volš uhapšen zbog ometanja istrage, a onda i zbog njenog ubistva. On je u januaru optužen za njeno ubistvo, a terete ga i za druge stvari u vezi sa Aninim nestankom, a nakon što su nadležni rekli da su pronašli dokaze da ju je ubio i raskomadao, a onda se rešio delova tela.

Tri meseca kasnije, podignuta je optužnica protiv Brajana Volša. Velika porota optužila je Volša za ubistvo supruge Ane, za dovođenje u zabludu policijske istrage/ometanje pravde i za nepropisno prenošenje ljudskog tela.

"Brajan Volš se izjasnio da nije kriv po optužbi za ubistvo na suđenju u Okružnom sudu Kvinsi u januaru. Ova optužnica premešta slučaj na Viši sud u Norfolku, gde će iznova biti suđeno u narednim nedeljama", rekao je okružni tužilac u Norfolku Majkl Morisi u saopštenju za Telegraf.rs.

Brajan Volš
Brajan Volšfoto: Printscreen/7NEWS Live Boston

Skoro godinu dana traje proces protiv Brajana Volša, koji je nedavno ostao bez advokatice koja je sa njim bila od početka slučaja.

Iz kancelarije okružnog tužioca u Norfolku potvrdili su za Telegraf da im je rečeno da očekuju zahtev za povlačenje iz procesa advokatice Brajana Volša.

Međutim, nisu mogli da nam otkriju da li imaju nove dokaze protiv Brajana Volša u slučaju i da li nameravaju da pozovu Aninu majku ili sestru da svedoče.

Iako je prošlo godinu dana otkako je Ana ubijena, njeno telo i dalje nije pronađeno.

Na pitanje koliko je teško dokazati ubistvo bez tela, tužilac Morisi kaže da je to veoma retko u državi Masačusets.

"Prvo suđenje bez tela u Masačusetsu je bilo van ove kancelarije pre oko 20 godina, protiv Džozefa Romana za ubistvo njegove žene. Advokat u tom predmetu, Žanmari Kerol sada je sudija okružnog suda", kaže tužilac Morisi.

Od nestanka do podizanja optužnice za ubistvo

Ana je poslednji put viđena u ranim jutarnjim satima 1. januara, ali je njen nestanak prijavljen tek posle tri dana, 4. januara. Iako se u početku mislilo da je nestanak prijavio njen suprug Brajan, istraga je pokazala da je to uradio njen kolega iz Vašingtona, nakon što se tog dana nije pojavila na poslu.

Kada je policija otišla u porodičnu kuću u Kohasetu, u kojoj je Ana živela sa mužem i tri sina, Brajan je rekao policiji da suprugu nije video od 1. januara, kada je, prema njegovim rečima, rano ujutru otišla od kuće na poslovni put u Vašington.

Kuća Ane i Brajana Volša
Kuća Ane i Brajana Volšafoto: Fox news / Printscreen

Pravdao se kako je Ana puno radila, pa mu nije bilo čudno što se nisu čuli par dana, rekavši da se to često dešavalo.

Brajan je rekao policiji da je poslednji put video Anu ujutru 1. januara, kada mu je rekla da mora hitno u Vašington zbog posla i da je tad napustila kuću. Ana je sa porodicom živela u Kohasetu i tokom nedelje putovala je u Vašington zbog posla, rekao je njen prijatelj.

Međutim, tužioci tvrde da ne postoje dokazi da je Ana uzela taksi do aerodroma ili da je stigla u Vašington. Brajan je rekao da je ostatak dana proveo završavajući poslove za svoju majku i da je 2. januar proveo sa decom.

Brajan je u tom trenutku bio u kućnom pritvoru zbog prevare sa slikama od pre nekoliko godina, ali ga je kamera uhvatila kako posećuje određena mesta u periodu od 1. do 4. januara.

Počela je masovna potraga za Anom, a Brajan je uhapšen 8. januara zbog ometanja istrage. Onda su počele da se otkrivaju jezive stvari.

Dok je potraga za Anom trajala, istražitelji su pronašli nove informacije koje su dovele do toga da pomisle da je ona možda ubijena. U podrumu kuće pronađeni su krvavi nož i krv, na deponiji su pronađene stvari za koje se sumnja da pripadaju Ani, tragovi krvi, testera za metal, sekira, sredstva za čišćenje i više predmeta za koje se veruje da su povezani sa slučajem; DNK Brajana i Ane Volš na nekim od odbačenih predmeta; i snimak kamere na kojem se vidi kako muž baca torbe u kante za smeće.

Anin telefon je takođe bio u području njihove kuće 1. i 2. januara, nakon što je Brajan rekao da je njegova žena napustila kuću.

Kamera ga je snimila kako u radnji Home depot kupuje sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara, uključujući rukavice, kante, zaštitno odelo, sekiru, testeru i drugo.

Istražitelji su otkrili niz jezivih pretraga na internetu, za koje tvrde da je napravio Brajan Volš nakon ubistva supruge i to na ajpedu svog sina.

"Koliko dugo pre nego što telo počne da miriše?" i "Kako zaustaviti telo od raspadanja" su samo neke od jezivih stvari koje je Volš navodno pretraživao na Guglu.

Istražitelji su pronašli i 10 kesa za smeće sa dokazima na stanici za prikupljanje smeća, u kojima se nalazila testera za metal, sekire i nekoliko predmeta sa DNK Brajana i Ane Volš, rekli su tužioci.

Nakon toga Brajan Volš je 18. januara optužen za ubistvo supruge Ane - to je prvi put da su tužioci javno rekli da veruju da je Ana Volš mrtva, iako njeno telo nije pronađeno.

Tokom saslušanja u januaru u Okružnom sudu u Kvinsiju, tužioci su tvrdili da je Brajan Volš ubio svoju ženu jer je želeo da okonča njihov brak i da je lagao istražitelje o nekim od svojih postupaka i gde se nalazio u danima nakon njenog nestanka.

"Umesto da se razvede, veruje se da je Brajan Volš raskomadao telo supruge Ane i rešio se ostataka", rekla je tužilac Lin Beland tokom januarskog procesa.

Anina majka i sestra upoznate sa slučajem

Milanka Ljubičić, majka Ane Volš, više puta je u razgovoru za Telegraf ponovila kako veruje da je njena ćerka i dalje živa i da je Brajan nikad ne bi ubio.

Ona i Anina sestra upoznate su sa svim detaljima iz istrage.

Foto: Instagram/anawalshe

Kako saznajemo, Milanka Volš, Anina majka, i njena sestra imale su konferencijski sastanak sa tužiteljkom u vezi sa ovim slučajem, i tada su im predočeni svi detalji iz istrage.

Ana sa Brajanom ima tri sina, a prema poslednjim informacijama, njena sestra se bori da dobije starateljstvo nad njima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je preko Generalnog konzulata Srbije u Njujorku komuniciralo sa Okružnim tužiocem u Norfolku, kako bi majci Ane Volš pružilo informacije koje nisu javno dostupne o toku istrage.

Detalji procesa koji je šokirao Srbiju i SAD

Brajan Volš sve vreme tvrdi da je nevin, dok tužioci tokom procesa iznose nove detalje iz optužnice.

Među njima je i tvrdnja da je Brajan bio uveren da ona ima "aferu" i unajmio je privatnog detektiva kako bi dokazao njeno neverstvo, pre njene strašne smrti.

"U decembru 2022. Brajan Volš je posumnjao da ga Ana vara. U tom periodu, više puta je pristupao Instagram stranici jednog od Aninih prijatelja iz Vašingtona", rekao je tužilac čitajući nova dokumenta.

Otkako se Ana zaposlila početkom 2022. godine, redovno je putovala u Vašington gde je radila za međunarodnu kompaniju za prodaju nekretnina Tišmen Spajer.

Brajanova majka je 26. decembra 2022. po njegovom uputstvu, unajmila privatnog detektiva u Vašingtonu koji bi pratio Anu "u cilju dokazivanja njene neverstva", reklo je tužilaštvo. Dva dana kasnije, tokom večernjeg izlaska sa prijateljem u Vašingtonu, Ana je navodno otkrila planove da će ostaviti Brajana i preseliti decu u prestonicu, iz straha da će biti upućen u zatvor zbog federalnih optužbi za prevaru.

Ana se vratila u Boston 30. decembra, ostavivši svoj automobil u Vašingtonu i ne planirajući da se vrati na jug sve do 3. januara 2023. godine, rekli su tužioci.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Instagram/anawalshe

U danima nakon Aninog nestanka, angažovana je bebisiterka da pazi na troje dece. Ta bebisiterka je rekla policiji da je Brajan zamenio sve tepihe u prizemlju kuće, kao i kantu za đubre. Takođe je stavio bravu na vrata podruma.

Istražitelji su pronašli i mali delić kosti na testeri koju je Brajan Volš navodno bacio u kontejner nakon što je ubio svoju suprugu Beograđanku Anu Volš, navodi se u sudskim dokumentima.

U međuvremenu je nastavljena potraga za njenim telom, koja je do sada bila bezuspešna.

Tri sudska postupka protiv Brajana, od jednog se odustalo

U međuvremenu je odbačen jedan od tri sudska postupka protiv Brajana Volša.

Volšu je trebalo da se sudi na ostavinskom sudu u Plimutu u Masačusetsu zbog sumnje da je uništio testament njegovog oca i ukrao stotine hiljada dolara iz nasledstva.

Međutim, slučaj je odbačen na "zahtev obe strane", prema sudskim zapisima.

Volšovi rođaci, koji su pokrenuli tužbu u decembru 2018, rekli su da ne žele da troše još novca u slučaju jer čak i ako pobede, ne misle da će moći da povrate pare.

Volš je optužen da je uništio testament svog pokojnog oca dr Tomasa Volša, u kojem ga je praktično isključio iz nasledstva i prodao njegove umetnine, tepihe, nakit i automobil, prema sudskim zapisima, koji pokazuju kako je Brajan odugovlačio suđenje skoro pet godina.

Brajan Volš
Brajan Volšfoto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/WCVB CHANNEL 5 BOSTON

Osim optužnice za ubistvo supruge Ane, treća pravna stvar koja visi nad glavom Brajana Volša je federalni slučaj za prevare sa umetninama, gde je osuđen za prodaju lažnih slika Endija Vorhola na eBay-u.

Bio je u kućnom pritvoru kada je Ana nestala 1. januara 2023. godine. Kućni pritvor, zajedno sa Brajanovom taktikom odugovlačenja, odugovlačio je slučaj, za koji su tužioci tvrdili da je zategao Brajanov i Anin brak, prema sudskim podnescima u slučaju ubistva.

Nov advokat u slučaju ubistva Beograđanke Ane

Poslednja infomacija u slučaju ubistva Ane Volš jeste da je dosadašnja advokatica Brajana Volša, Trejsi Miner, rešila da se povuče iz slučaja.

Na Višem sudu u Dedhamu, i Volš i Miner su se pojavili putem video linka, a sudija je prihvatio zahtev Minerove da napusti slučaj.

Volšov novi advokat je javni branilac Lari Tipton, koji predstavlja Emanuela Lopesa, muškarca iz Broktona optuženog da je upucao i ubio policajca iz Vejmuta Majkla Česnu i stanovnicu Vejmuta Veru Adams 2018. godine.

Sledeće pojavljivanje Brajana Volša pred sudom za ubistvo supruge Ane zakazano je za januar 2024.

Bonus video:

04:41

BOLJE PUSTITI HILJADU KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG! Stručnjaci o ubistvu srpske državljanke Ane Volš: Mogu samo da naslute

(Espreso / Telegraf / Anita Marković / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.