SAHRANJENA DANIJELA (18) KOJA JE PREMINULA 2 MESECA POSLE NESREĆE: Majka i sestre slomljene, OTAC POGINUO TOG DANA
Danijela P., Foto: Društvene mreže

tragedija

SAHRANJENA DANIJELA (18) KOJA JE PREMINULA 2 MESECA POSLE NESREĆE: Majka i sestre slomljene, OTAC POGINUO TOG DANA

Skrhana bolom zbog tragične smrti najstarije ćerke majka Marija je grlila i tešila mlađe ćerke Natašu i Aleksandru

Objavljeno:

Na seoskom groblju u Badovincima sahranjena je Danijela P. (18) koja je juče podlegla povredama posle teške saobraćajne nesreće 15. oktobra. Nesrećna devojka počivaće pored oca Radiše (48) koji je u kobnoj noći poginuo na mestu nesreće kada se automobil BMW kojim je ona upravljala sleteo sa puta i udario u drvo.

Skrhana bolom zbog tragične smrti najstarije ćerke majka Marija je grlila i tešila mlađe ćerke Natašu i Aleksandru. U tužnoj povorci koja je mladu devojku ispratila na večni počinak čuli su se jecaji i plač.

Danijela P., Šabac
foto: Društvene mreže

- Velika tuga, šta drugo može da se kaže. Završila je školu, tek stasala, pred njom je bio život. Svako u selu se molio da se oporavi, ali na žalost povrede su bile teške. Otac je nastradao na mestu, a ona se borila dva meseca da preživi - ispričao je komšija.

Posle nesreće Danijela je hospitalizovana u šabačkoj bolnici, a potom u Kliničkom centru u Beogradu, odakle je ponovo vraćena u Šabac. Nije se budila iz kome, tek nekoliko puta je odsutno otvorila oči i pustila suzu kada su u poseti bile majka i sestre.

Pitajući se kako će se majka i dve ćerke same dalje boriti kroz život posle velike porodične tragedije, meštani pričaju da su uvek živeli skromno, borili se zarađujući dnevnice, a Radiša se kao glava kuće požrtvovano trudio da ćerke izvede na pravi put i supruzi omogući da se leči od bolesti koja joj je prošle godine otkrivena.

Danijela P., Šabac
foto: Društvene mreže

- Vodio je brigu o svojoj porodici iako je kao dete živeo po domovima za siročad i nikada nije osetio pravu roditeljsku ljubav. Najaviše se promenio od kada se oženio i dobio ćerke. Voleli su ga u selu jer je bio dobar čovek, skroman, pomalo stidljiv, a prijatelji su najviše učinili za njega kada su mu našli posao na građevini u Nemačkoj. Zahvaljujući tome je, kako kažu, stao na svoje noge - pričaju u selu.

Iz Nemačke je kući slao novac deci i supruzi i kupio plac na kojem je želeo da zida kuću. Tragedija u noći 15. oktobra, u povratku kući sa svadbe bliskog rođaka u jednoj svečanoj sali u Bogatiću, prekinula je planove za lepšu budućnost.

Dao ćerki da vozi

Pošto je malo više popio na svadbi Radiša je dao ćerki da vozi iako još nije položila vozački ispit. Snažan auto je u krivini sleteo sa puta, zakucao se u drvo i prepolovio. Radišino beživotno telo izvukli su vatrogasci, a ćerka Danijela je bez svesti prebačena u bolnicu.

- Kada je Radiša poginuo mnogi su pomogli oko sahrane. Od srca su pomogli ljudi iz sela, prijatelji iz inostranstva, kao i mesna zajednica. Sakupljen je novac ne samo da se Radiša dostojanstveno sahrani, već i da se zbrine njegova porodica. Još tada se u selu čulo kako bi bilo lepo da se na placu koji je kupio ozida kuća pošto nemaju svoju i žive u kiriji - rekao je blizak prijatelj porodice.

Bonus video: TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

00:02

TEŽAK UDES NA BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: U sudaru POGINUO motociklista, drugi povređen

(Espreso/Mačvapress)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.