GDE JE SADA DEVOJČICA KOJU JE OTAC MONSTRUM DRŽAO U KUPATILU? Oglasila se ministarka Kisić i otkrila DETALJE
Uroš Pašajlić, Foto: Nenad Kostić, MUP

JEDAN OD NAJSTRAŠNIJIH SLUČAJEVA

GDE JE SADA DEVOJČICA KOJU JE OTAC MONSTRUM DRŽAO U KUPATILU? Oglasila se ministarka Kisić i otkrila DETALJE

Ministarka je istakla i važnost i dužnost svih nas da, kada primetimo zanemarivanje deteta, odmah obavestimo nadležne službe

Objavljeno:

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić komentarisala je slučaj devojčice koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, otkrivši da se devojčica nalazi u toplom porodičnom okruženju i da je njen napredak uočljiv.

Osvrnuvši se i na jedan od najstrašnijih slučajeva u našoj zemlji ikada, slučaj kada je otac Uroš Pašajlić (38) držao svoju ćerku osam godina zaključanu u toaletu, ministarka je istakla da je devojčica sada u toplom porodičnom okruženju.

- Još dok je devojčica bila u Tiršovoj bili smo uključeni u sve momente njenog lečenja. Ona se sada nalazi u toplom porodičnom okruženju. Jednom podsticajnom porodičnom okruženju sa divnim ljudima, koji imaju iskustva u kontaktu sa zanemarivanom decom. Posetili smo je dva puta, izgleda baš onako kako deca treba da izgledaju. Ono što je mene, kao lekara jako obradovalo je da njen fizički napredak i dobitak na kilogramima. Podjednako je važna ta radost, ta iskra u očima i taj potencijal koji će se sigurno razviti u takvoj sredini - kaže Kisić.

Uroš Pašajlić
Uroš Pašajlićfoto: Zorana Jevtić

Istakla je i važnost i dužnost svih nas da, kada primetimo zanemarivanje deteta, odmah obavestimo nadležne službe.

- Susretali smo se i susrećemo se sa decom koja su zanemarena, ali dužnost svih nas je da ako tako nešto primeti da se obrati nadležnima i da reagujemo odmah. Tu ne sme da bude čekanja - kaže ministarka Kisić.

Inače, I.L., bivša partnerka Uroša Pašajlića kom se sudi zbog sumnje da je ćerkicu (8) držao samu, bez hrane i vode u stanu u Mirijevu, otkrila je na suđenju da je prošla kroz horor tokom pet dana, koliko je nju optuženi držao u stanu u kom su živeli u Krnjači ali da je ono što je zatekla u drugom u kom je bila njegova ćerka, slika koju nikada neće moći da zaboravi.

Tokom svedočenja, ona je objasnila da je Pašajlić posle pretnji, uvreda i udaraca koje je dobila rekao "da je zbog nje njegovo dete samo".

Bonus video:

00:08

Uroš Pašajlić doveden u marici u Prvi osnovni sud u Beogradu

(Espreso/Kurir.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.