BRAJANU VOLŠU ODLOŽENO SUĐENJE! Jedna činjenica POMERA PROCES, tužilaštvo MORA DA DOKAŽE jednu ključnu stvar
Ana Volš, Foto: Printscreen/Facebook/anawalshe

femicid

BRAJANU VOLŠU ODLOŽENO SUĐENJE! Jedna činjenica POMERA PROCES, tužilaštvo MORA DA DOKAŽE jednu ključnu stvar

Brajan Volš se nije pojavio u sudu i nije se izjasnio o optužbama za ubistvo

Objavljeno:

Danas je održana pretkrivična konferencija povodom slučaja Brajana Volša (48) za ubistvo supruge, Ane Volš (39). Međutim, Brajan se nije pojavio na ročištu ali su odbrana i tužilaštvo saopštili najnovije informacije o prikupljanju dokaza.

Kako navode američki mediji, Tužilaštvo je saopštilo da su advokati obe strane nedavno održali konferenciju sa privatnom laboratorijom "Bode", kojoj je država poslala dvanaest uzoraka DNK. Neki od tih uzoraka su imali određene nedostatke u kvalitetu, zbog čega je testiranje obustavljeno.

Tužilaštvo je dodalo da je državna kriminalistička laboratorija završila svoju analizu, iako advokati još uvek nisu primili konačni izveštaj. Takođe, navode i da će tužioci izabrati neke uzorke za dalje testiranje u državnoj laboratoriji.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Instagram/anawalshe

Brajan Volš se nije pojavio u sudu i nije se izjasnio o optužbama za ubistvo, obmanu policijske istrage i nepropisno prenošenje tela. Advokat Volša je izjavio da očekuju da će do kraja godine imati sve neophodne informacije, a nova konferencija zakazana je za 23. januar.

Pravni analitičar, Michael Coyne iz Bostona istakao je ranije važnost DNK analize jer istražitelji nikada nisu pronašli telo Ane Walshe.

- Tužioci ne samo da moraju dokazati da je ubio svoju suprugu, već moraju da dokažu i da je ona mrtva - dodao je Michael Coyne.

Istakao je i da fragment kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt.

- Delić kosti sam po sebi ne dokazuje nužno smrt. To dokazuje da je možda bila povređena, a oni pokušavaju da dokažu ubistvo prvog stepena - naveo je Coyne.

Ana Volš
Ana Volšfoto: Instagram/anawalshe

Podsetimo, Brajan Volš, koji je prvo uhapšen zbog ometanja pravde, optužen je i za ubistvo supruge Ane, kao i za nepropisan prenos ljudskog tela.

Prema navodima optužnice, Volš je svoju suprugu Anu, dok su njihova deca spavala na spratu, ubio, a potom njeno telo raskomadao, a delove tela bacio na nekoliko mesta u okolini Kohaseta kraj Bostona gde su živeli.

Nestanak Ane Volš policiji su prijavile njene kolege videvši da se 4. januara ne pojavljuje na poslu. Kada je policija zakucala na Brajanova vrata, pretvarao se da ne zna ništa o njenom nestanku i danima je glumio ucveljenog supruga, sve dok nije i zvanično osumnjičen za zločin.

Bonus video:

00:52

DAN SEĆANJA NA ŽENE ŽRTVE NASILJA: Prošle godine ubijeno je 44 žena - evo šta treba da se dogodi da se to više ne događa!

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.