"BOLJE PUSTITI HILJADU KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG": Stručnjaci PROGOVORILI o ubistvu Ane Volš
Ana i Brajan Volš, Foto: printscreen/facebook/ana ljubicic, Printscreen/facebook/Kat Sanders

UŽAS

"BOLJE PUSTITI HILJADU KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG": Stručnjaci PROGOVORILI o ubistvu Ane Volš

Radoslav Radosavljević, patolog i sudski veštak i Nebojša Perović, advokat komentarisali su ovaj slučaj koji je dugo bio u žiži javnosti

Objavljeno:

Saga o navodnoj smrti Ane Volš i dalje je pod lupom javnosti i medija u Americi. Naime, Brajan Volš, koji je optužen za ubistvo supruge, beograđanke Ane trebalo bi danas da bude izveden pred porotu Višeg suda u Norfolku, nakon što je u avgustu njegovo saslušanje odloženo.

Radoslav Radosavljević, patolog i sudski veštak i Nebojša Perović, advokat komentarisali su ovaj slučaj koji je dugo bio u žiži javnosti.

"Nije svejedno kada mediji unapred osude nekog kao krivog" započinje razgovor:

- Što se tiče tog krivičnog dela, slično kao i svako ubistvo. Kao što su kod nas počeli da prate ubistvo Jelene Marjanović, kao zanimljivo za medije, a sa druge strane se još više otežava posao, stajući na jednu ili drugu stranu... Nije svejedno kada svi osude nekog krivim, tada i sudija koliko god nezavistan, nekoga na osnovu slamku osuditi. Bolje je hiljadu krivih osloboditi, nego jednog nevinog osuditi. Sve što se čuje i zna, od glasila iz Amerike, da li je ili nije kriv, na kraju će sud reći - rekao je Perović.

Kako je DNK posebno važan u ovom slučaju, istražiteljima je otežano istraživanje, jer telo Volš nikada nije nađeno, tako je i ovaj slučaj, kako kaže Radosavljević komplikovan.

- Nepobitne činjenice su da je Ana Volš nestala. Krenuli su u potragu i uključili FBI. Izvršili su kompleksnu pretragu i mnogo toga nije prezentovano javnosti i čuvaće se kao ključni dokaz. Šta je suština? Ona je nestala, ubijena je, nema tela, njen suprug je osumnjičen, mnogo toga ukazuje na to da treba još toga dokazati... Neminovno je da je puno prašine podignuto i u Americi i ovde... - rekao je Radosavljević.

04:41

BOLJE PUSTITI HILJADU KRIVIH NEGO OSUDITI JEDNOG NEVINOG! Stručnjaci o ubistvu srpske državljanke Ane Volš: Mogu samo da naslute

Perović se nadovezao rekavši da naslućivanje da je neko kriv nije i dokaz da on to jeste.

- Na kraju se vraćamo na to "nema tela -nema dela... - zaključio je Perović.

Bonus video: POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.