DOKAZI PROTIV BRAJANA VOLŠA UKAZUJU NA TO KAKO JE ANA UBIJENA: Ovo bi moglo biti KLJUČNO u rešavanju zločina
Ana Volš, Foto: Facebook / Ana Ljubičić

VAŽNO

DOKAZI PROTIV BRAJANA VOLŠA UKAZUJU NA TO KAKO JE ANA UBIJENA: Ovo bi moglo biti KLJUČNO u rešavanju zločina

Poslednje informacije ukazale su na novi detalj u istrazi ubistva Ane Volš

Objavljeno:

Suđenje Brajanu Volšu, osumnjičenom da je u novogodišnjoj noći u Kohasetu kod Bostona ubio svoju suprugu, Beograđanku Anu Volš, pomereno je za 2. novembar jer se čekaju rezultati DNK veštačenja koje istražitelji vide kao jedan od ključnih dokaza protiv supruga Srpkinje.

Ali to je samo jedan u nizu seta dokaza koji direktno ukazuju da je Brajan ubio Anu.

Poslednje informacije ukazale su na novi detalj u istrazi ubistva Ane Volš - nađena je testera koja sadrži fragmente kostiju za koje se sumnja da su Anine.

- Očekuje se da će rezultati DNK analize koji su poslati na veštačenje u nezavisnu laboratoriju stići za oko dve nedelje - naveo je pomoćnik okružnog tužioca.

Veštačenje koje obavljaju američki forenzičari upravo bi trebalo da ukaže na to da li je Brajan Anino telo isekao i rešio ga se. Samim tim, to bi bio neoboriv dokaz protiv osumnjičenog za ubistvo supruge.

Pored testere, sumnje da je Brajan ubio Anu i rešio se njenog tela potvrđuju i mnogi drugi dokazi, a svi oni zajedno sklapaju kockice mozaika ovog stravičnog zločina.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/WCVB CHANNEL 5 BOSTON

Gde je telo Ane Volš?

Telo Ane Volš koju je, kako se sumnja, ubio njen suprug Brajan Volš još nije nađeno, a američki istražitelji pokušavaju da otkriju gde je bacio njene ostatke. U potrazi za Anom njima će pomoći i Brajanova pretraga na internetu u kojoj je tražio na koji način da se reši njenog tela.

Iz Brajanove pretrage može se zaključiti šta se tačno dešavalo od Aninog ubistva i kada je i kako gledao da uništi telo.

Takođe, ono što se može zaključiti iz njegovog pitanja postavljenog 3. januara jeste da je Brajan razmišljao da li mu je pametnije da se Aninog tela reši tako što će je baciti u plastičnoj kesi ili da je zakopa u šumi, koja inače okružuje plac gde se nalazi porodična kuća u kojoj je, kako se sumnja, Ana ubijena.

Na listi Brajanovih pretraga našla su se i pitanja:

  • "Može li se utvrditi čije je telo na delimičnim ostacima?"
  • "Najbolji načini za odlaganje tela"
  • "Šta se dešava kada delove tela stavite u amonijak"
  • "Možete li biti optuženi za ubistvo bez tela?"
  • "Koliko dugo treba vremena da telo počne da se oseća?"
  • "Kako balzamovati telo?"
  • "Kako izvući krv iz drvenog poda?"
  • "10 načina za odlaganje mrtvog tela"
  • "Koliko je potrebno telu da se raspadne"
  • "Da li se raspad usporava u plastičnoj kesi"
  • "Šta se dešava sa delovima tela ako ih potopite u amonijak"
  • "Koliko DNK ostaje na površini"
  • "Koja je najbolja država za muškarca da se razvede"
  • "Nakon koliko se nasleđuje imovina od nečijeg nestanka".
  • Kupovine koje ukazuju na zločin

Još jedan od dokaza tužilaca jesu snimci sa sigurnosnih kamera prodavnica, ali i veštačenje mobilnog telefona najstarijeg deteta koji preko kojeg je utvrđena Brajanova lokacija do mesta gde navodno kupio više kofa zapremine pet galona, testeru za sečenje metala, pakovanje od 48 frotirskih peškira, čekić, zaštitno odelo, štitnike za cipele i 200 krpa za jednokratnu upotrebu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Zoom

Snimak nadzornih kamera Brajana Volša

Snimak sa nadzorne kamere iz prodavnice kućnih proizvoda (Home Goods) u Norvelu pokazuje da je Brajan kupio tri tepiha i mirisne sveće, kažu tužioci.

Takođe je istog dana viđen u radnji Home Depot u Roklandu kako noseći crnu hiruršku masku i plave rukavice, kako plaća gotovinom. Navodno je kupio ceradu, krpe, trake, još kanti, drugo zaštitno odelo, 10,8 kilograma sode bikarbone i druga sredstva za čišćenje.

Niz DNK tragova, ali i krvav nož

Međutim, tužiocima su pre početka suđenja nedostajale dve ključne stvari - telo žrtve i motiv. Iako to tužioci od samog početka nisu imali, brojni dokazi koje su prikupili otkrivaju šta se i kako desilo u podrumu porodične kuće u Kohasetu.

Kako smo pisali, istražitelji su poslednje pronašli DNK trag u podrumu kuće koji ne pripada ni Ani ni Brajanu i upravo na sledećem ročištu moći ćemo da saznamo kome on pripada.

Pre toga, istražitelji su pronašli tragove krvi, ali i oštećen i krvav nož u podrumu kuće. Takođe, kako je tužilac rekao, DNK Ane i Brajan pronađen je na više predmeta u kontejneru njegove majke.

Pronađena odeća bez tela

Istražitelji su, prema pisanju medija, pronašli ključeve od automobila, Aninu karticu za vakcinaciju, sat, "Guči" ogrlicu za koju se zna da je ona nosila, "Hunter" čizme, crnu "Prada" torbu i kratki crni kaput.

Već ranije je saopšteno da su pronađeni tragovi krvi i tkiva, ali je na početku suđenja precizirano da je na testeri za metal, koju je Brajan kupio 1. januara, pronađen delić kosti koji je poslat na analizu, kao i uzroci krvavih mrlja koje su pronađene u kući, ali i u džipu koji je koristio Brajan Volš.

Brajan je oko pola 12 ujutru guglao i koji je najbolji način za odlaganje tela, kao i kako očistiti krv sa drvenog poda.

Ukoliko se Brajan vodio ovim pretragama, to bi moglo da znači da je Brajan možda Anu raskomadao u podrumu, gde je policija tokom pretresa pronašla tragove krvi i krvav nož. Međutim, uprkos jezivoj pretrazi postavlja se jedno važno pitanje: "Koje oružje je Brajan koristio u ubistvu?". Odgovora za sada nema.

Odala ga i bebisiterka

Iako je Brajan Volš mislio da je zločin počinio u tajnosti, bez svedoka, na otvaranju suđenja ipak su iščitani delovi iskaza jednog svedoka, koji može biti od velike važnosti. Naime, tužilaštvo je u uvodnoj reči iznelo i delove iskaza bebisiterke koja je kritičnih dana čuvala troje dece Ane i Brajana Volša u njihovoj kući. U izjavi policiji, bebisiterka je rekla da je Brajan zamenio tepih na stepenicama koje vode u podrum, ali i da je stavio bravu na vrata podruma.

1 / 5 Foto: Printscreen/7NEWS Live Boston

Dojava za šumu i otkazano suđenje

Kako prenose američki mediji, policija je u utorak pretražila šumovitu oblast, nakon što su građani prijavili da bi mogli biti pronađeni novi dokazi u vezi sa ubistvom Ane Volš.

- Dve osobe koje nisu povezane sa slučajem Brajana Volša, kontaktirali su državnu policiju i naveli istražitelje da pretraže teren. Međutim, nisu pronašli ništa što bi moglo da bude povezano sa ovim brutalnim ubistvom - navode oni.

Javnost sa nestrpljenjem očekuje da vidi do kojih su saznanja istražni organi došli u prethodnih meseci. Brajan Volš je poslednji put u sudnici bio krajem aprila kada je otkriveno da je optuženi sumnjao da ga njegova supruga, majka njihovo troje dece, vara i da je u dogovoru sa svojom majkom angažovao i privatnog detektiva kako bi pratio Anu Volš!

Tada je samo potvrđena slutnja majke nestale Ane koja je od početka tvrdila “da je u sve umešana i Anina svekrva”.

Anina majka sumnja na svekrvinu umešanost

- Treba ispitati njegovu majku Dajanu, ona je ključni svedok ovog slučaja. Samo, nemam nikakve dokaze za to. Dajana je stalno huškala Brajana protiv Ane, kljucala mu je mozak. Pričala mu je da drugi i treći sin nisu njegovi. Pogotovo što je treći sin, skroz plav. Brajan je sve to pričao Ani, ali uopšte mi nije jasno zašto se pravio problem oko toga?! Ako sumnjate da je dete vaše možete uraditi DNK i saznati očas posla - rekla je ranije za “Blic” Milanka Ljubičić.

Ani Volš se izgubio svaki trag u noći između 31. decembra i 1. januara. Njen suprug Brajan Volš prijavio je njen nestanak tek tri dana kasnije, utvrđeno je da je on opstruirao istragu, a američka policija sumnja na najstrašniji scenario, odnosno da je Brajan ubio Anu, isekao je na delove, a onda ih bacio na deponiju koja se nalazi blizu mesta gde stanuje njegova majka.

Na ročištu krajem aprila, advokatica Brajana Volša je rekla da “nema motiva, da telo nije pronađeno i da odrasla osoba može da nestane”.

- Brajan je znao da je njegova majka unajmila privatnog detektiva. Rekao je mami da je luda, da je Ana dobra devojka i da nije u pravu - rekla je advokatica i dovela u pitanje rezultate pronađenih DNK tragova, kao i da su pronađeni DNK tragovi drugih osoba.

Bonus video:

00:57

KAKO SU SE UPOZNALI BRAJAN I ANA VOLŠ

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.