PORODICE ŽRTAVA POKRENULE I DRUGU TUŽBU PROTIV RODITELJA DEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA": Danas počinje parnica
Roditelji dečaka ubice sa Vračara, Foto: Nenad Kostić, Petar Aleksić, Nemanja Nikolić, Privatna arhiva

STRAŠNO

PORODICE ŽRTAVA POKRENULE I DRUGU TUŽBU PROTIV RODITELJA DEČAKA UBICE IZ "RIBNIKARA": Danas počinje parnica

Nedavno je počeo parnični postupak po tužbu u kojoj, za razliku od ove, učestvuje 27 porodica oštećenih

Objavljeno:

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da počne parnični postupak po drugoj tužbi protiv oca, majke i dečaka, koji je 3.maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio devet vršnjaka i čuvara škole. Ovu tužbu podneli su članovi porodice jedne od ubijenih devojčica protiv porodice dečaka koji je počinio masovno ubistvo i škole u kojoj je masakr počinjen.

Nedavno je počeo parnični postupak po tužbu u kojoj, za razliku od ove, učestvuje 27 porodica oštećenih. U tom parničnom postupku završeno je pripremno ročište i glavna rasprava zakazana je za kraj decembra.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku za naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke, Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu je 10. oktobra podiglo optužnicu protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, dečaka učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran, jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Viši sud je majci nakon podizanja optužnice odredio meru zabrane prilaženja i komuniciranja sa maloletnikom.

Bonus video: Pucnjava u Užicu usred bela dana

00:14

Pucnjava u Užicu usred bela dana

(Espreso/Euronews)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.