DANAS POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA UBICE: Članovi porodica žrtava podneli privatne tužbe zbog DUŠEVNOG BOLA
Ribnikar, Foto: Petar Aleksić, Tamara Trajković, printscreen/tik tok/idktbh12090

MASOVNO UBISTVO

DANAS POČINJE SUĐENJE RODITELJIMA DEČAKA UBICE: Članovi porodica žrtava podneli privatne tužbe zbog DUŠEVNOG BOLA

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac

Objavljeno: 08:35h

U Palati pravde danas počinje suđenje roditeljima dečaka ubice po privatnim tužbama 27 članova porodice žrtava iz OŠ "Vladislav Ribnikar".

U pitanju je parnični postupak po prijavi koju su porodice podnele, a u kojoj su istakle imovinsko pravni zahtev zbog pretrpljenog duševnog bola usled smrti bliskog lica, kao i zbog straha.

Na ovom ročištu biće predloženi dokazi koji će biti izvedeni tokom postupka, a biće rečeno i u kojem roku će okvirno biti okončan postupak.

Kako se saznaje, podneta je tužba u parničnom postupku u cilju opravdavanja privremenih mera koje su već određene, a koje se odnose na zabranu raspolaganja imovinom porodice dečaka ubice. Dakle, jednu tužbu su podnela ukupno 27 tužilaca, a u pitanju su članovi porodice ubijenih.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

Tužili i dečaka ubicu

Tuženi su dečak ubica (14), njegova majka i otac.

Prema ocu su privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine već bile prethodno određene u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

- Tužba je podneta zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha. Takođe, ovom tužbom je zatražena i novčana renta, dakle buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica - rekao je naš izvor upoznat sa slučajem.

Podsetimo, protiv majke dečaka ubice je već podneta jedna tužba. Nju su tužila četiri člana porodice jedne od žrtava pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar". Oni su zatražili odštetu u iznosu od oko 300.000 evra.

1 / 4 Foto: Kurir

Zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem

Ocu i majci dečaka ubice je privremeno zabranjeno da raspolažu nekretninama i novcem. Ovo je, po predlogu porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" ranije usvojio Viši sud u Beogradu. Ipak, ovo je samo privremeno rešenje, koje za cilj ima da "obezbedi" sredstva kojima bi se isplatila naknada štete porodicama oštećenih, za smrt njihovih najbližih.

Protiv majke dečaka ubice se ne vodi krivični postupak, a kako je ranije saopštilo tužilaštvo, protiv nje je pokrenuta predistraga, formiran je predmet, kako bi se utvrdilo da li je učinila krivično delo zlostavljanje i zapuštanje deteta.

Dečak ubica je 18. jula saslušan kao svedok u krivičnom postupku koji se vodi protiv njegovog oca, koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti. Tada je govorio o tome na koji način je došao do oružja, ali i zbog čega je počinio zločin.

Otac dečaka ubice se tereti da je obučavao sina da rukuje oružjem, da ga je vodio u streljanu, kao i da oružje kojim je dečak ubio vršnjake, nije držao po propisima.

Bonus video:

00:41

Radovi na adaptaciji dela škole Vladislav Ribnikar

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.