ZAPEČATILI IM SEFOVE, ZAPLENILI LUKS AUTOMOBILE, A TO NIJE SVE: Određen pritvor za balkanski kartel
Foto: MUP Srbije

saopšteno je

ZAPEČATILI IM SEFOVE, ZAPLENILI LUKS AUTOMOBILE, A TO NIJE SVE: Određen pritvor za balkanski kartel

Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo

Objavljeno:

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu-Posebno odeljenje za organizovani kriminal nakon saslušanja osumnjičenih M.S, M.L, M.J, D.Đ, M.M, D.N, I.C, R.R, G.P, M.R, M.P, S.V i L.LJ doneo je rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana.

Pritvor im je određen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je Viši sud u Beogradu.

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

Inače, kako smo već pisali, među njima su i vođe "balkanskog kartela".

- Naredbom o sprovođenju istrage Javnog tužilaštva za organizovani kriminal osumnjičenom M.S. je stavljeno na teret izvršenje tri krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičenom M.L izvršenje dva krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a osumnjičenima M.J, D.Đ, M.M, D.N,I.C, R.R, G.P, M.R, M.P, S.V i L.LJ stavljeno je na teret izvršenje po jednog krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga - piše u saopštenju.

Protiv rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe.

1 / 10 Foto: MUP Srbije

- Javno tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo sve račune, sefove, svu pokretnu i nepokretnu imovinu - stanove, kuće i vozila osumnjičnjenih lica. Samo kod jednog osumnjičenog, koji ima prebivalište na adresi gde je lišen slobode u mestu, pronađen je novac sakriven u buradima u iznosu od tri miliona evra u različitim apoenima - saopštili su iz tužilaštva.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.