3 MILIONA EVRA U 3 PLASTIČNA BURETA: Otkriveno šta je sve pronađeno kod osumnjičenih za šverc 7 tona KOKAINA
Kuća u kojoj je sve sakriveno, Foto: MUP Srbije

DETALJI

3 MILIONA EVRA U 3 PLASTIČNA BURETA: Otkriveno šta je sve pronađeno kod osumnjičenih za šverc 7 tona KOKAINA

Đeneral i Deda je pseudonim koji se često čuo na suđenju ozloglašenom klanu koji se tereti za ubistvo sedam osoba

Objavljeno:

Srpska policija uhapsila je 13 osoba koje su deo Balkanskog kartela - najveće organizovane kriminalne grupe u Evropi koja je švercovala kokain iz zemalja Južne Amerike, a pretresom stanova i drugih prostorija nađena je velika količina oružja i 2,7 miliona evra koji su bili spakovani u burad.

Kako smo juče objavili, među privedenima su i vođe klana. U pitanju su Miroslav Starčević i Mladen Lazarević.

Lisice na ruke stavljene su i Milošu J., Draganu Đ., Milanu M., Draganu N., Ivanu C., Radisavu R., Gligoriju P., Milošu R., Ljubiši L., Mirku P. i Vladanu S..

Oni su osumnjičeni za šverc oko 7 tona kokaina.

Ko su vođe?

Miroslav Starčević koji je jedan od vođa često se spominjao na suđenju klanu Belivuk.

Đeneral i Deda je pseudonim koji se često čuo na suđenju ozloglašenom klanu koji se tereti za ubistvo sedam osoba. Njegovo ime i prezime nikada nije javno izgovreno, ali iz iskaza okrivljenih saradnika može se zaključiti da je Đeneral bio blizak grupi Velje Nevolje. Đeneral je, nezvanično, Miroslav Starčević.

Mladen Lazarević takođe se spominjao na suđenju Velji Nevolji. On je, nezvanično, bio član Pink Pantera, kao i kum Milana Ljepoje, kojeg je ubio klan Belivuk. Takođe se sumnjiči da je učestvovao u filmskoj pljački zlatare u Dubaiju, koju je predvodio Ljepoja.

Inače, Hrvatin je rekao da je on radio logistiku za Lazarevića, odnosno da ga je on pratio jer je grupa planirala njegovo ubistvo. On se na meti našao i 2013. godine, kada mu je podmetnut eksploziv ispod vozila.

Pretres

Pretresanje stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni izvršeno je na lokacijama u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, a tom prilikom pronađene su dve snajperske puške, tri automatske puške, jedan automatski pištolj, četiri pištolja, jedna bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

1 / 3 Foto: MUP Srbije

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koje su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 mioliona evra.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.