MUP OBJAVIO SVE LUKSUZNE AUTOMOBILE I SKUPOCENOSTI BALKANSKOG KARTELA: Poznato gde su se sve krili! (VIDEO)
Hapšenje Balkanskog kartela, Foto: MUP Srbije

NAJVEĆA KRIMINALNA GRUPA

MUP OBJAVIO SVE LUKSUZNE AUTOMOBILE I SKUPOCENOSTI BALKANSKOG KARTELA: Poznato gde su se sve krili! (VIDEO)

Dokazi o njihovoj umešanosti u pomenute zaplene prikupljeni su tokom analize podataka sa aplikacije Sky Ecc koju su izvršili pripadnici srpske policije

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, uhapsili su u Srbiji 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao "Balkanski kartel".

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšeni su M. S. (44) i M. L. (43) organizatori velikih pošiljki kokaina, kao i M. J. (46), D. Đ. (42), M. M. (31), D. N. (46), I. C. (46), R. R. (44), G. P. (72), M. R. (40), LJ. L. (53), M. P. (39) i V. S. (36) organizatori i članovi drugih kriminalnih grupa uključenih u pomenute pošiljke kokaina.

Кako se sumnja, oni su učestvovali u krijumčarenju višetonskih pošiljki kokaina koje su stigle u Evropu iz Кolumbije, Brazila, Ekvadora, ali i preko zapadne Afrike kao logističko-tranzitne podrške.

Кonkretno, reč je oko pet tona kokaina zaplenjenog na Arubi, Holandski antili, 1,2 tone kokaina zaplenjenog u Haseltu, Belgija, kao i 743 kilograma kokaina zaplenjenih u Roterdamu, Holandija. Dokazi o njihovoj umešanosti u pomenute zaplene prikupljeni su tokom analize podataka sa aplikacije Sky Ecc koju su izvršili pripadnici srpske policije.

1 / 14 Foto: MUP Srbije

Pretresom stanova i ostalih prostorija koje koriste osumnjičeni u Beogradu, Nišu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu pronađene su dve snajperske i tri automatske puške, pet pištolja od kojih je jedan automatski i četiri prigušivača.

Tom prilikom pronađena je i bomba, 24 detonatorske kapisle i pet uređaja za daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike i silikonske maske.

Pored veće količine novca pronađenog u stanovima koji su koristili, na jednoj od lokacija u specijalnom izgrađenom skrivenom prostoru pronađena su tri plastična bureta sa više od 2,7 miliona evra.

00:37

Privođenje 13 pripadnika kriminalne grupe „Balkanski kartel“ u Specijalni sud

Takođe, prilikom pretresanja na pomenutim lokacijama pronađeno je više luksuznih automobila i skupocenih satova. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

03:49

Uhapšeno 13 pripadnika organizovanih kriminalnih grupa koje su funkcionisale kao „Balkanski kartel“

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić čestitao je pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na izuzetno uspešnoj i profesionalno izvedenoj akciji, kojom je presečena jedna od najvećih kriminalnih organizacija na Balkanu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova će svim raspoloživim kapacitetima i u saradnji sa svojim pouzdanim međunarodnim partnerima nastaviti još snažniju, odlučniju i intenzivniju borbu protiv svih oblika organizovanog kriminala, poručio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

00:37

Privođenje 13 pripadnika kriminalne grupe „Balkanski kartel“ u Specijalni sud

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.