TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA "BALKANSKI KARTEL": Kod 20 osumnjičenih pronađen novac i oružje
Hapšenje, Foto: Printscreen/MUP

javljeno je

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR ZA "BALKANSKI KARTEL": Kod 20 osumnjičenih pronađen novac i oružje

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

Objavljeno: 22:04h

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je sudu da odredi pritvor za 13 osumnjičenih pripadnika organizovane kriminalne grupe koji se sumnjiče da su učestvovali u međunarodnoj trgovini više od sedam tona kokaina, prenosi Tanjug.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv 20 osumnjičenih zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz tužilaštva.

Hapšenje
foto: Printscreen/MUP

Naredbom o sprovođenju istrage, obuhvaćeno je još sedam osoba koje nisu lišene slobode.

U Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal 11 osumnjičenih je iskoristilo zakonsko pravo i branilo se ćutanjem, a odbranu su izneli osumnjičeni dvojica koji su negirali krivicu.

Prilikom pretresa stanova i drugih objekata čiji su osumnjičeni vlasnici ili korisnici pronađena je velika količina novca na različitim lokacijama. Samo kod jednog osumnjičenog, koji ima prebivalište na adresi gde je lišen slobode u , pronađen je novac sakriven u buradima u iznosu od tri miliona evra u različitim apoenima.

1 / 3 Foto: Printscreen/MUP

Pored navedenog, prilikom pretresa jednog od stanova koji su koristili osumnjičeni na teritoriji grada Niša, pronađena je veća količina oružja i eksplozivnih naprava. S obzirom da je u toku veštačenje zaplenjenog oružja, u narednom periodu će se izjašnjavati na okolnosti koje se odnose na ilegalno posedovanje oružja.

Pored novca i oružja, oduzeti su skupoceni satovi i nakit kao i vozila.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo sve račune, sefove, svu pokretnu i nepokretnu imovinu - stanove, kuće i vozila osumnjičnjenih lica.

Akcija koja je uspešno sprovedena na teritoriji Srbije izvršena je i u saradnji sa EUROPOLOM, EUROJUST-om i Pariskim tribunalom odnosno Odeljenjem zaduženim za borbu protiv organizovanog, finansijskog i sajber kriminala „JUNALCO“, u kojoj su prukupljani krucijalni dokazi sa Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i drugi dokazi koji su neophodni za postupanje Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a čime je razbijen ovaj "balkanski kartel".

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.