"MILION EVRA DA NAĐETE I ODRUBITE GLAVU PRIKRIVENOM POLICAJCU": Otkriveno za koga je Zvicer nudio KRVAVU NAGRADU?!
Radoje Zvicer, Foto: Privatna arhiva

otkriveno

"MILION EVRA DA NAĐETE I ODRUBITE GLAVU PRIKRIVENOM POLICAJCU": Otkriveno za koga je Zvicer nudio KRVAVU NAGRADU?!

Pred Okružnim sudom u Mariboru juče je određen pritvor Kosti Tabakoviću

Objavljeno:

Naredba za likvidaciju Darka Nevzatovića, svedoka saradnika protiv slovenačke ćelije Kavačkog klana, stigla je iz Crne Gore.

Vođa Kavačkog klana Radoje Zvicer obećao je nagradu od milion evra onome ko Nevzatoviću "skine" glavu.

Kako se navodi, braća Nenad i Kosta Tabaković, već su saslušani u policiji, prvi je među optuženima, drugi nije, a jasno je i da je policijska zaštita sprečila smrt Darka Nevzatovića.

Crnogorska policija
Crnogorska policijafoto: Profimedia

Naručilac Milan Vujotić?

Pred Okružnim sudom u Mariboru juče je određen pritvor Kosti Tabakoviću, prenosi ovaj list. Nenadu Tabakoviću se trenutno ne sudi zajedno sa ostalim optuženima, jer je sud privremeno isključio optužbe protiv njega. Za Nenada Tabakovića se navodi da ima zdravstvenih problema, pa je sud naložio analize kako bi se utvrdilo da li je sposoban za učešće na suđenju.

Ubistvo Nevzatovića navodno je naručio jedan od vodećih članova matične ćelije klana Kavač iz Crne Gore, Milan Vujotić po imenu ‘Skaj Lavitese’.

- Prema našim saznanjima, ubistvo Nevzatovića navodno je naručio jedan od vodećih članova matične ćelije klana Kavač iz Crne Gore, Milan Vujotić po imenu 'Skaj Lavitese'. Njegovo naređenje je, kako se navodi, da Nevzatoviću odrube glavu, muče ga i ubiju jer su ga sumnjičili da radi sa policijom. Navodi se da je prva likvidacija naređena posle 11. jula 2020. godine, kada je na graničnom prelazu Škofija sa Italijom uhapšen Vasilije Aleksić, rođak Nevzatovića. U kamionu je vozio 200.000 evra zarade od trgovine drogom. Nevzatović je tada već tri nedelje bio prikriveni policajac, što su istražitelji rekli i Aleksiću nakon hapšenja. Aleksić je od policije zatražio zaštitu za njega i njegovu porodicu, jer se plašio osvete kriminalne grupe "jer neće dobiti svoj novac - piše slovenački list.

Navodi se, Nevzetovića nisu našli, već je radio za policiju i bio je pod njihovom zaštitom. Drugi put je rečeno da su šefovi Kavačkog klana planirali njegovu likvidaciju nakon hapšenja osumnjičenih u maju 2021. godine, a kada se već javno saznalo da je važan svedok u slučaju protiv slovenačke ćelije klana Kavač.

Radoje Zvicer
Radoje Zvicerfoto: detective-info.com.ua/Kurir

Svedočio sa zamagljenim licem

I u ovom slučaju planirana likvidacija je propala jer je Nevzatović bio pod zaštitom policije”, prenose mediji.

Darko Nevzatović juče je pred sudskim većem svedočio. Pitanja mu je postavio tužilac, a suđenje je nastavljelo danas.

Nevzatović je tokom saslušanja juče rekao da je počeo da sarađuje sa policijom kada više nije mogao da vidi izlaz iz grupe, što ga je nakon hapšenja starijih članova opteretilo dodatnim obavezama.

Nevzatović, koji je sa porodicom u programu zaštite svedoka i živi negde u inostranstvu, svedočio je pred Okružnim sudom u Ljubljani putem video linka, dok su mu slika i glas bili zamaskirani.

Dvadeset dvoje je u predmetu kavački klan optuženo da su se, najmanje od decembra 2018. do maja 2021. godine, bavili trgovinom drogom velikih razmjera u okviru hijerarhijski organizovane kriminalne grupe na teritoriji više država, odnosno, kako se navodi, "kupili su najmanje 534 kilograma kokaina, dvije tone kanabisa, najmanje deset kilograma heroina i druge ilegalne droge".

Navedena je da je droga potom transportovana u Sloveniju i teritoriju drugih zemalja i prodata narko-dilerima.

(Espreso / Večer / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.