ZVICER SA ŽENOM PONOVO NA SASLUŠANJU U KIJEVU? Pokušali da ga "izrešetaju" ispred zgrade (FOTO)
Tamara i Radoje Zvicer, Foto: DETECTIVE - INFO.COM.UA

istraga u toku

ZVICER SA ŽENOM PONOVO NA SASLUŠANJU U KIJEVU? Pokušali da ga "izrešetaju" ispred zgrade (FOTO)

Kijevski sud ovu odluku je doneo 6. decembra, smatrajući da će u navedenom roku, tačnije do 5. decembra 2022, prikupiti dodatne dokaze u vezi sa pokušajem ubistva

Objavljeno:

Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz škaljarskog klana koji su 2020. pokušali da ubiju vođu "kavčana"

Okružni sud u Kijevu produžio je rok za još godinu dana za pretkrivičnu istragu u slučaju pokušaja ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana u elitnom delu Kijeva, prenosi Detectiv-info.ua. Oni navode i da je naloženo da se ponovo saslušaju Radoje i njegova supruga Tamara!

Kijevski sud ovu odluku je doneo 6. decembra, smatrajući da će u navedenom roku, tačnije do 5. decembra 2022, prikupiti dodatne dokaze u vezi sa pokušajem ubistva.

Podsetimo, dva Srbina i dva crnogorska državljanina uhapšena su zbog sumnje da su 23. maja 2020, ispred zgrade u kojoj je Zvicer živeo s porodicom u Kijevu, ispalila rafal na njega. Zvicerova supruga Tamara spasla ga je smrti jer je izvukla pištolj i zapucala na napadače.

Nova rekonstrukcija

Zvicer
foto: DETECTIVE - INFO.COM.UA

- Ukrajinska policija planira niz istražnih radnji u vezi s pokušajem ubistva vođe kavačkog klana. Očekuje se da će istražitelji opet ispitati Tamaru i Radoja Zvicera jer su direktni učesnici ovog vatrenog obračuna - pišu ukrajinski mediji: - Pored toga, sprovešće se i set mera za identifikaciju svih umešanih u pucnjavu. Nije isključeno da se uradi i nova rekonstrukcija događaja. Pregledaće se svi video-snimci iz elitnog dela Kijeva, gde se pucnjava dogodila. Pokušaće opet da se istraže i ilegalni ulazak ubica na teritoriju Ukrajine.

Oni dodaju da je gotovo izvesno i da će osumnjičeni biti opet ispitani.

Ranjavanje, Zvicer, Policija
foto: DETECTIVE - INFO.COM.UA, PRINTSCREEN YOUTUBE /NACIONALNA POLICIJA UKRAJINE, Printscreen

Za pokušaj ubistva vođe "kavčana" osumnjičeni su Stefan Đukić i njegov sunarodnik Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković.

- Egzekutorima je ulazak i kretanje kroz Ukrajinu obezbedio bivši poslanik Jevgen Dejdej. Među pomagačima "škaljaraca" su i dva ukrajinska policajca - prenose mediji.

Naš izvor otkriva da je upitno kako će kijevski istražitelji ponovo ispitati Zvicera, s obzirom na to da je on od aprila ove godine u bekstvu, a za njim su poternice raspisale i Srbija i Crna Gora.

Podignuta optužnica

Zvicer, Policija
foto: DETECTIVE - INFO.COM.UA, PRINTSCREEN YOUTUBE /NACIONALNA POLICIJA UKRAJINE

- Protiv Zvicera, Slobodana Kašcelana, Igora Božovića i drugih članova kavačkog klana nedavno je u Crnoj Gori podignuta optužnica zbog stvaranja kriminalne organizacije, teškog ubistva Nikole Stanišića, inače kumčeta pokojnog Željka Ražnatovića Arkana, ali i zbog distribucije droge i nedozvoljenog držanja oružja - podseća izvor:

- Takođe, Veljko Belivuk i Marko Miljković, vođe beogradske ispostave kavačkog klana, u januaru su bili njegovi gosti.

Snimile ih kamere

Plaćenici
foto: detective-info.com.ua

Smotani plaćenici

Zvicerovi atentatori su, podsetimo, nakon neuspele egzekucije automobilima "smart" pobegli sa lica mesta. Namera im je bila da zapale vozilo i pređu u drugi automobil, kojim će nastaviti bekstvo. Tada su imali peh, jer su prilikom paljenja kola zapalili i sebe, a sigurnosne kamere su snimile ovu scenu.

Đukić i Tuzović imali Skaj

Pokušali bekstvo iz zatvora

Plaćenici
foto: PRINTSCREEN YOUTUBE /NACIONALNA POLICIJA UKRAJINE

Osumnjičeni Stefan Đukić, koji se nalazi u pritvoru u Ukrajini, navodno je planirao bekstvo iz zatvora.

- Do ovog otkrića došlo se nakon što je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore dešifrovalo telefon koji ima aplikaciju Skaj, a koji je koristio jedan od pripadnika Đukićeve grupe. Đukić je tokom decembra 2020. sa Emilom Tuzovićem u pritvoru putem Skaja ugovarao bekstvo iz zatvora - podseća sagovornik i dodaje da nije poznato ko im je dostavio telefon u zatvor.

Sud u Kijevu dao je istražiteljima rok od godinu dana da prikupe dodatne dokaze protiv plaćenika iz škaljarskog klana koji su 2020. pokušali da ubiju vođu "kavčana"

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.