POTRESNE REČI NENADA PERIŠA ISPRED KOVČEGA SVOG SINA: Hvala Beograđanima koji su mi dali srce za ovih 139 dana
Nenad Periš/Matej Periš, Foto: Nemanja Nikolić, Printscreen

TuGA DO NEBA

POTRESNE REČI NENADA PERIŠA ISPRED KOVČEGA SVOG SINA: Hvala Beograđanima koji su mi dali srce za ovih 139 dana

Veliki broj građana došao je da pruži podršku ocu i oprosti se od mladića

Objavljeno: 16:36h

Telo Splićanina Mateja Periša biće ispraćeno danas iz crkve Svetog Ante u Beogradu za Split.

Veliki broj građana došao je da pruži podršku ocu i oprosti se od mladića kog nisu ni poznavali, ali su se svejedno svim silama molili da bude pronađen živ.

Matejev otac, Nenad Periš upravo je počeo da se oprašta od svog sina i drži govor.

"Hteo bih se zahvaliti ovom prilikom gradu Beogradu na velikom srcu koje mi je dao, bez obzira sto je moj sin tu završio tu život. Srce koje su mi dali Beograđani za 139 dana su mi pomogli da osetim ljudsku brigu što u ovim trenucima treba. Takođe bih se zahvalio MUP-u Srbije koji je uradio neverovatan posao, sa njima sam imao ljudski kontakt, kao i profesionalan. Hvala svakom policajcu. Zahvalio bih se i MUP-u Hrvatske koji je takođe odradio neverovatan posao, hvala im na tome. Hvala svima vama novinarom, snimateljima. Mislim da ste pokazali da ste ljudi i da u ovakvim teškim situacijama znate razlike između vesti i boli. Hvala mojim sveštenicima katoličke crkve isto tako i partrijahtu SPC koji će doći sada sa episkopima, sa svim vernicima pravoslavne crkve. Hvala svakom čoveku u Beogradu bez obzira da li je vernik il ne. Došlo je do kraja, odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranu koja će biti ispisana Beogradu. Posle ovoga mislim da ću biti mnogo bolji čovek. Mislim da božiji poziv ima dublje značenje. Još jednom hvala, oprostiti na molbi da se suzdržite od snimanja", rekao je Nenad Periš.

1 / 4 Foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Matej Periš je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton Hale u Beogradu, a juče ujutru kod Ade Huje pronađeno je njegovo telo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično saopštava da je DNK analizom tela koje je juče oko 9.20 časova pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994) čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembra prošle godine.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije smrt je nastupila nenasilnim putem.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državljanina intenzivno su tragali za njim i preduzimali sve mere i radnje kako bi ga pronašli i rasvetlili sve činjenice i okolnosti nestanka.

Na pronalasku hrvatskog državljanina Mateja Periša bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za bezbednost na rekama, kao i sve policijske stanice na teritoriji grada Beograda.

Telo mladića pronašao je kapetan broda, Milovan Zelenović.

- Šetali smo po palibi videli kako voda nosi telo, da se zaustavlja malo dalje. Vetar ga je doneo, plivao je nizvodno Dunavom. Oko 9 sati, u pola 10 je stigla policija. Telo je bilo u stanju raspadanja, neki dečko koji je šetao pored je proverio na internetu i video da je isto obučen kao Matej Periš. Imao je jednu belu patiku i crnu majicu. Muškarac kad se udavi, on je okrenut telom na dole - rekao je Zelenović.

- Mladić na sebi ima farmerke, jednu patiku na kojoj je slovo V koje imaju patike Mateja Periša. Kada sam našao telo, delovalo je kao da je dugo stajalo u vodi. Druga patika je nađena na Savi nakon njegovog nestanka. Vodostaj je bio veliki, pošto je vetar duvao, pa je ovde naneo telo. Ja sam zvao policiju u 9 i 10. Dao sam izjavu u policiji - ispričao je kapetan Zelenović.

05:24

Izjava Nenada Periša nakon mise

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.